Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / 40 csapat töltötte a kolbászt Vonyarcon
2022. nov. 21. hétfő | Vonyarcvashegy
40 csapat töltötte a kolbászt Vonyarcon
Kolbászból volt a kerítés szombaton Vonyarcvashegyen. A Balaton-parti településen 13. alkalommal szerveztek disznóvágást és kolbásztöltő versenyt. A csapatokat a hideg sem tántorította el, lázasan dolgoztak, hogy elnyerjék a zsűri tetszését. Hagyományos és különleges kolbászok is készültek.

Zeneszóra töltötték a kolbászokat a csapatok. A legtöbben már évek óta visszajárnak a rendezvényre, így már összeszokottan dolgoztak. A darált disznóhúshoz folyamatosan adták hozzá a fűszereket, a keverékből természetesen nem hiányozhatott a fokhagyma és a paprika sem. A legtöbb csapat hagyományos kolbászt töltött.

„A mai kolbász hagyományos receptem szerint készül. Én már nagyon sok éve készítek, és ez bevált, én ehhez ragaszkodom is. Egy kolbászba igazából az kell, ami belevaló, különleges dolgot nem szoktam használni.” - mondta egy résztvevő, Kovács Imre.

Az idei kolbásztöltésre 40 csapat jelentkezett. Nem csak a környékről, hanem az ország másik feléről is érkeztek baráti társaságok. A hagyományos mellett természetesen különleges kolbászok is készültek. Olyanok is voltak, akik a régi, jól bevált recepthez adtak új alapanyagokat. A keszthelyi mentőállomás csapata a kezdetek óta tölti a kolbászt Vonyarcon, nem volt ez másképp idén sem.

„Nagyon jól érezzük. Igazából minden évben szinte ellátogatunk ilyen rendezvényekre. Van egy kis csapat a mentőállomáson, és velük közösen kolbásztöltés, és mindenféle malacságokat csinálunk.” - tette hozzá Kulcsár Balázs, a Keszthelyi Mentőállomás vezetője.

A zsűri elnöke idén Szőke András volt, aki nagy szakértelemmel vette szemügyre a kolbászokat. A csapattagok mindent megtettek azért, hogy elnyerjék az ítészek tetszését. A zsűri azonban nem csak az elkészült ételt, hanem a csapatok munkáját is értékelte.

„Kettő olyan fantasztikus helyszínünk van, ahol az egyik helyen Hanna, egy 10 év körüli kislány, a másik helyen két kisfiú, ők töltenek, ők fűszereznek, az apukájukkal vannak itt. Ezt a két helyszínt mindenáron ki szeretném lobbizni. Miért? Mert ez az az üzenet, ami 10 év múlva, 20 év múlva generációs szinten tovább vihet valamit.” - emelte ki a zsűri elnöke, Szőke András.

A kolbásztöltőre nem csak csapatok, hanem érdeklődők is érkeztek szép számban. Sokan kifejezetten ezért a programért látogattak a hétvégén Vonyarcvashegyre. Az eseményt minden évben a turisztikai egyesület szervezi azzal a céllal, hogy ősszel is programot kínáljanak a helyieknek és a vendégeknek.          

„Én azt gondolom, nem csak Vonyarcvashegynek, hanem az egész térségnek fontos. Azt szeretnénk mutatni ezzel, hogy nyitva vagyunk, nyitva van a Balaton ősszel, várjuk a vendégeket. Sok program, látnivaló és érdekesség van itt ebben az időszakban is.” - tájékoztatott Horváth Tamás, a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület titkára.

A csapattagok nem csak kolbászokkal, hanem dekorációval is igyekeztek elkápráztatni a zsűrit. Az asztalokon számos ötletes kreációt lehetett látni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2019. jan. 14. hétfő 17:39 | Rezi
8. alkalommal szervezték meg a hagyományos disznótoros és kolbásztöltő mustrát a településen.
| 2024. júl. 16. kedd 19:15 | Keszthely
16. alkalommal szervezték meg a Folkfesztet, ezúttal magyar és görög dallamok csendültek fel a Zenepavilonnál.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
A programok 14 órakor kezdődnek.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.