Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jó nyárra számítanak Balatongyörökön
2023. már. 1. szerda | Balatongyörök
Jó nyárra számítanak Balatongyörökön
Jó szezonra számítanak Balatongyörökön. Az előrejelzések nagy érdeklődést mutatnak a település és az egész Balaton iránt. A szokásos nagy fesztiválok mellett Györökön új programokkal készülnek a szezonra. A vendégeket idén is segíti a Tourinform iroda, mely új helyre költözött.

Balatongyörökön 76 ezer vendégéjszakát regisztráltak 2019-ben. Ez volt a koronavírus előtti csúcsév a turizmusban. A községben 2022-ben 80 ezer éjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken. Arra számítanak, hogy a tavalyi évi eredményeket is felülmúlhatják idén.

Biró Róbert polgármester: „Az előrejelzések szerint nagyon sokan foglalnak már a nyári időszakra szállást. A Balaton egy külön reklámot is kapott az idén, hiszen a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Főváros program keretében a Balaton szintén ennek a célterületnek az egyik nyertese. Balatongyörök is sok ilyen pályázatot nyert. Én azt gondolom, hogy nagyon sok és nagyon gazdag programkínálattal fogjuk várni a vendégeket. Kiemelt célunk az idén 30 éves Virágos Magyarország versenyre való felkészülés is.” 

2014-ben fődíjat, 2015-ben Európa-díjat nyertek a rangos versenyen. Idén elsősorban saját forrásból szépítik a köztereket, például a templom és a Petőfi-szobor környékét. A rendezvénytér felújítására a Területi Operatív Programba nyújtottak be pályázatot, amit heteken belül elbírálnak. Ha nem is idén, de a következő szezonban már rendezett területen fogadhatják a vendégeket. 

A visszatérő rendezvények, nagy fesztiválok mellett folytatódnak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program eseményei. A Györöki Kultúrmorzsázóra már megkötötték a támogatási szerződést. Az Én és hangszerem, valamint az Art piknik beszélgetései folytatódnak. Gárdos Péter író, Mucsi Zoltán, Pély Barna és Takáts Tamás is eljön Balatongyörökre. Négy másik önkormányzattal valósítják meg a Szőlőhegyek szakrális öröksége elnevezésű programot.

Villányi Éva, a Bertha Bulcsu Művelődési Ház vezetője: „Ez olyan településeket jelent – Hollád, Kéthely, Zalaszántó, illetve Lesencefalu és természetesen mi – akiknek vannak szőlőhelyi kápolnái. E köré épül egy programsorozat mindegyik településen, egymást követő időpontokban. Itt a kápolna búcsúját kicsit felturbózzuk majd, aztán lesznek nyitott kápolnás napok, ahol nem csak a kápolna történetével ismerkednek meg az oda érkezők, hanem lesz mellette kulturális program is.”

A Tourinform iroda új helyen, az önkormányzat épületében várja már a vendégeket. Közelebb kerültek a standi információs ponthoz és a művelődési házhoz. Kisebb, de családiasabb helyiségben fogadják a vendégeket. Szállást és szabadidős lehetőségeket is ajánlanak. A közösségi oldalakon nagy aktivitást látnak, jó szezonra számítanak. A rendezvényekre és a kerékpáros turizmusra fókuszálnak idén.

Kocsmár Violetta irodavezető: „Az első programunk a március 25-én megvalósuló víz világnapja alkalmából a parton, gyönyörű környezetben megszervezett program. Gyerekeknek, felnőtteknek is ajánljuk. Aztán majd a gyereknapunk, ami május 27-én következik és eközben már a kerékpáros vendégeket is kiszolgáljuk. Körülbelül áprilistól tervezzük, hogy itt már a Kossuth Lajos utca 29-ből lehet kerékpárt bérelni.”

Június 10-től már az információs pontban dolgoznak többet az iroda munkatársai.  Céljuk, hogy a vendégek minél könnyebben elérjék őket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Balatongyörök
A Balatongyörök és Balatonederics közötti, több szakaszból álló útvonal 38 állomása újul meg.
| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
Több, jelentős turisztikai fejlesztésen van túl Balatongyörök. A település számos pályázatot is nyert.
| 2023. dec. 20. szerda 16:33 | Balatongyörök
Mézes reggeli volt a balatongyöröki óvodában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.