Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Egy közösséget alkotnak
2024. szep. 23. hétfő | Keszthely
Egy közösséget alkotnak
Ismét megtartották Keszthelyen a Plébániák találkozóját. Ezúttal a Kis Szent Teréz Plébánia adott otthont a rendezvénynek. A Magyarok Nagyasszonya Plébánia és a fíliák, Cserszegtomaj, Várvölgy és Zalaszántó híveit is várták a rendezvényre. A kötetlen beszélgetős este célja ezúttal is a közösségépítés volt.

Pincepörkölt készült az estre, ezzel vendégelték meg azokat, akik ellátogattak a Plébániák találkozójára. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége sok éve megszervezi ezt a rendezvényt. Céljuk az, hogy egy nagy közösséget építsenek a keszthelyi plébániák híveiből. Nem csak a helyi, hanem a cserszegtomaji, várvölgyi és zalaszántói hívőket is várták az eseményre. 

„Minket összeköt az Isten, haza, család és ebben a szellemben most már több mint 10 éve megrendezzük minden évben és örülök, hogy most ennyien eljöttek. Bízom benne, hogy majd sikerült azt is elérnünk, hogy majd esetleg a fiatalabbakat is megszólítjuk. Olyan programokat szeretnénk még szervezni, hogy minél több embert bevonhassunk. Akiket érdekli az, hogy közösségben ténykedni, Istenhitben együtt lenni, énekelni, imádkozni, kirándulni, zarándokolni. Ezt nagyon szeretném, hogyha ez sikerülne.” - mondta el Krupláné Nagy Ágnes a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének korábbi elnöke.

A résztvevők régi jó ismerősökként is köszöntötték egymást, de voltak olyanok, akik ezen a rendezvényen találkoztak először. A kötetlen programon alkalom nyílt arra, hogy egymással beszélgessenek a jelenlévők. Olyanok is vannak, akik évek óta visszajárnak erre az eseményre, mert mindig jó hangulatban telik. 

„Hál’ Istennek a két plébánia jól együtt dolgozik. Egy ilyen rendezvényen 70-80 ember összejön és mint látszik, sütés-főzés, mindenki hoz valami finomságot, nagyon finom pogácsákat kóstoltam éppen most. És egy jó kis beszélgetés. Atyákkal is közelebb kerülünk egymáshoz, meg egyébként azt a barátság, ami a két plébánia között kell, hogy legyen, az csak erősödik ezzel." - osztotta meg Bangó László.

Minden évben másik plébánia ad otthont a rendezvénynek. Ebben az évben a Magyarok Nagyasszonya lett volna a házigazda, azonban az új atyák jövetele miatt szívesen vették át ezt a szerepet a Kis Szent Teréz Plébánia papjai. 

„Társadalmunkat jellemzi az, hogy egymástól eltávolodnak ebben az online virtuális világban és nagyon sokan a színfalak mögé burkolózva levetkőzik úgymond keresztény mivoltukat. És valahogy megfeledkeznek a tényleges közösségi élményről. Tehát az, hogy most itt vagyunk, az azt jelenti, hogy egymást meghallgatjuk, egymás szemébe nézünk és örülünk, kezet fogunk, megöleljük egymást stb. Nem az, hogy elvagyunk a saját elefántcsonttornyunkban. A közösségnek mindig az volt az alappillére, hogy együtt vannak az emberek.” - fogalazott Mezei András plébános.

Nem maradhatott el a közös ima sem a rendezvényről. Az este célja az volt, hogy mindenki jól érezze magát, találkozhasson a templomokban megszokott arcokkal egy kötetlen este folyamán is, illetve, hogy alkalmat teremtsenek az ismerkedésre. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiás megújult plébániáján táborokat, különböző egyházi, közösségi eseményeket tartanak a jövőben.
| 2022. már. 17. csütörtök 22:02 | Zalaszentmihály, Felsőrajk
Az egyházközségek is sikerrel szerepelnek a Magyar falu programban.
| 2020. júl. 13. hétfő 16:40 | Zalavár
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
| 2017. júl. 27. csütörtök 16:40 | Keszthely
Biztossá vált, hogy a kármeliták kivonulnak Keszthelyről és Pawel Denisiewicz plébánost is áthelyezik.
| 2014. okt. 1. szerda 11:41 | Keszthely
Támogatói segítséggel épült meg a Szent Család templom kertjében a mászókás, csúszdás tér a gyerekeknek.
20:00
Objektív
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.