Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Séfek, diákok és termelők együtt
2024. szep. 10. kedd | Alsópáhok
Séfek, diákok és termelők együtt
Ízek találkozása Alsópáhokon! címmel rendezett a 13 Séf Egyesület nagyszabású gasztronómiai programot a hétvégén. A különleges ételeket helyi termelők alapanyagaiból alkották meg, majd a rendezvény helyszínén az érdeklődők végigkóstolhatták a séfek és a vendéglátóipari iskolák növendékeivel közösen elkészített ételeket.

A gomba és a liszt is Zalavárról érkezett ehhez a dödölléhez. A séfek 21 helyi termelővel fogtak össze és készítettek ízletes ételeket. Nemesapáti kecskesajt, várvölgyi Angus marha, cserszegtomaji fürjtojás és keszthelyi burgonya is volt az alapanyagok közt.  Steppán Szabolcs bezerédi vegyszermentes öko gazdaságából hozott mikro zöldségeket.

„Nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk ezen a 13 Séf rendezvényen, mert mi személyesen is ismerünk nagyon sok szakácsot, és sokat dolgoztak a termékeinkkel. Leginkább tépősalátával foglalkozunk, vagy mikro zöldségekkel. De nagyon sok különleges paradicsomunk van, nem utolsó sorban fűszernövények, ezekkel készültünk a mai nap folyamán is, és úgy látom, hogy nagyon ízlik az, amit a mi termékeinkből is kifőztek a szakácsok.”

A találkozón a séfek 2-3 termelővel, valamint egy szakácstanulóval összefogva készítették el a különleges gasztronómiai remekeiket. Tépett marhahús, pincepörkölt, rusztikus szárnyas májpástétom, chilis, zöldséges üvegtészta és tokhalpogácsa is készült.  Tallérért értékesítették az ételt, az alapanyagokat pedig a piactéren kínálták a termelők.  

„A 13 séf Egyesületnek 3 hitvallása van. Az első az örömfőzés, a másik az utánpótlás-nevelésben való részvétel, a 3. pedig a helyi termelők támogatása, és összekovácsolása. Az első 2 megy, mind a karikacsapás, és most ez az első próbálkozásunk, hogy egy piactérre összehívtunk helyi termelőket, szám szerint 21-et – amiből lehetett volna még többet, de a hely szűke miatt nem tudtuk megoldani -.” - nyilatkozta Farkas Bálint a 13 Séf Egyesület elnöke. 
(FARKAS BÁLINT, elnök, 13 Séf Egyesület)

Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője szerint régiónk gazdasági húzóágazata a turizmus és a vendéglátás. Az államtitkár reméli, hogy sok hasonló rendezvény népszerűsíti még ezeket a szakmákat a jövőben. A helyi termelők pedig nem csak az egészséges táplálkozáshoz, hanem a helyi gazdaság erősítéséhez is hozzájárulnak.

„Nagyon örülök annak, hogy 5 évvel ezelőtt a 13 Séf Egyesület megalakult azzal a szándékkal, hogy a séf szakmát az népszerűsíteni tudja, és 1 évvel ezelőtt megalapult a Nyugat-Balatoni Képző Központ turizmus-vendéglátás szakterületen keszthelyi központtal, és most ennek a 2 szervezetnek közös eseménye ez a mai nap, amiről azt gondolom, hogy egy nagyon jó hangulatú, és nagyon eredményes nap.”

A szervezők szerint az eseményt jövőre is tető alá fogják hozni a hatalmas érdeklődés, valamint a séfek és a termelők sikeres összefogásának eredményeképpen.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2016. okt. 7. péntek 13:54 | Keszthely
Lukács István háromszoros Oscar-díjas sztárséf vendégeskedett a VSZK-ban.
| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
Bőséges a választék a standoknál, a külföldiek és a magyarok is keresik a hazai terményeket.
| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Balatongyörök
Vásárt tartottak Balatongyörökön
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Harmadik alkalommal tartott locsolást Gyenesdiáson a Közkultúra Alapítvány.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Megnyitotta kapuit a termelői piac Gyenesdiáson
00:00
Képújság
06:00
06:30
Hittel,lélekkel
06:40
Konyhashow
07:00
Híradó
07:15
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:35
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.