Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Őszi programkavalkád a Balatoni Múzeumban
2024. szep. 5. csütörtök | Keszthely
Őszi programkavalkád a Balatoni Múzeumban
A már jól ismert programokkal és újdonságokkal is készülnek az őszi szezonra a Balatoni Múzeum munkatársai. Szeptemberben és októberben összesen 11 program várja a látogatókat. Kiállítások, konferencia, hajózás és múzeumpedagógiai foglalkozások is szerepelnek a kínálatban, de lesz Kutatók Éjszakája és Múzeumok Őszi Éjszakája is.

A Balatoni Múzeum küldetésének tartja, hogy minden korosztálynak kínáljon programot. Az idei őszi eseménysorozat a Kulturális szüret címet kapta, ezen belül néprajzi, régészeti és szórakoztató rendezvényeket szerveznek. Szeptember 13-án időszaki kiállítás nyílik, ahol a néprajzi gyűjtemény szőtteseit mutatják be az érdeklődőknek. Az intézmény az idén is csatlakozott a Kulthajó elnevezésű programhoz, szeptember 14-én a mesék világába kalauzolják a résztvevőket. Az idén először Kutatók Éjszakája is lesz a múzeumban, illetve természettudományos kiállítás is nyílik.

„Amely a múzeum a madártojás gyűjteményére indul, és október 4-én délután 5 órakor tervezzük nyitni. Ez a tárlat egészen 2025 december 31-ig látható. Szervezünk tudományos programokat is. Itt gondolok a Sági János emlékkonferenciára, amit október 18-án tartunk itt a múzeumban, és szeptember 27-én pedig csatlakozunk idén először a Kutatók Éjszakájához. Elég érdekes programokkal, én itt most a mohácsi ásatást emelném, ki, amelynek a vezető régésze fog minket beavatni a kulisszatitkokba.” - tájékoztatott Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgatója.

Minden évben nagy népszerűségnek örvend nyáron a Múzeumok Éjszakája. Ennek mintájára szervezik meg a Múzeumok Őszi Éjszakáját szeptember 21-én. Ehhez is csatlakoztak a keszthelyi kiállítóhelyek, így például a Festetics-kastély, a Belvárosi Múzeumok és a Majormúzeum is. A Balatoni Múzeumban Bartos Erika várja a legkisebbeket, de lesznek rendőrkutyák, raktárles és borkóstoló is. A múzeumban mindig igyekeznek újdonságokkal és érdekes eseményekkel szolgálni a látogatóknak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyári szezonban is népszerű az intézmény.  

„Kicsit féltem, amikor egyik hét a másik után jött a nagy meleggel, mert ilyenkor nem jellemző, hogy az emberek múzeumba mennek. Aztán átvetődött a dolog, hiszen éppen azért jöttek be a múzeumba, mert a magas UV sugárzás és a nagy meleg miatt keresték a hűvösebb tereket, úgyhogy én az első tapasztalatok, számok alapján jónak értékelem az idei nyarat.” - tette hozzá az intézmény vezetője.

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának fő témája a gasztronómia, a keszthelyi intézményben a római kori étkezési szokások köré szerveznek programokat. Október 26-án lesz a Mesterségek napja, itt a mézeskalács készítés lesz a fő téma. Október 8-án Sági János konferenciát tartanak, és ekkor nyílik a festészet napi tárlat is. Az idén is megszervezik a MŰSZAK kiállítást és decemberben karácsonyi családi napot tartanak. A Keszthelyi Városvédők Egyesülettel közösen Léleképítő Műhelyt szerveznek, ennek várható időpontja november 8-a.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2015. nov. 17. kedd 12:21 | Keszthely
Kicsik és nagyok is megtalálták a szórakozásukat a Balatoni Múzeumban.
| 2023. nov. 22. szerda 17:06 | Keszthely-Siófok
Fokozottan kell figyelni késő ősszel annak, aki kihajózik a Balatonra.
| 2023. nov. 20. hétfő 16:23 | Vonyarcvashegy
A különleges receptek mellett a legtöbben hagyományos sütőkolbászt készítettek.
| 2023. okt. 31. kedd 16:35 | Balatongyörök
Az idén is megszervezték a nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt a Becehegyen.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Hittel,lélekkel
06:40
Konyhashow
07:00
Híradó
07:15
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:35
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.