Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Belülről szépül a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön
2024. júl. 17. szerda | Balatonszentgyörgy
Belülről szépül a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön. Három esztendővel ezelőtt többnyire külső felújítás zajlott ugyanitt, az idei nyár elején megkezdett munka most a belső teret érinti. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 2022-ben elnyert pályázatának köszönhető a beruházás.

Több helyen falbontással is jár a felújítás: az eddig táncos öltözőként használt helyiség és a főbejárat előtere a színpados nagyteremmel lesz egybenyitva, így nagyobb létszámmal lehet rendezvényeket szervezni. Az átfogó belső felújítás, illetve környezeti rekonstrukció célja egy kulturált megjelenésű, jól használható, korszerű művelődési ház létrehozása. "Ez az átalakítás elsősorban ezeknek a tereknek a hasznossá tételéről, illetve a belső terek formavilágáról, esztétikájának az átalakításáról, és nem utolsó sorban - jelentős dolog - a villamos berendezéseknek a megújításáról szól. Itt, ebben az épületben még olyan villamoshálózat van kiépítve, ami még az 1950-es években épült ki alumínium vezetékekkel" - tudtuk meg Farkas László Nándor polgármestertől.

A villamoshálózat megújítása magában foglalja a nagyterem eddigi gyenge világításának a teljes cseréjét, illetve álmennyezet felszerelését is. A színpad magasságán is emelnek majd a szakemberek, valamint elektromossá alakítják az eddig mechanikusan működő függönytechnikát is. A műsorokhoz új fény- és hangtechnikát szerelnek fel. Székeket is vásárolnak és az elavult nyílászárókat is kicserélik. Az ablakokra egységes rolók, függönyök készülnek.

A munka a nyár elején kezdődött el. A legszükségesebb funkcionális átalakítások mellett megújulnak a padlóburkolatok, a falburkolatok is, valamint tárolóhelyiségeket is kialakítanak. Az ifjúsági klub helyiségébe egyedi bárpult készül jó minőségű bútorlapból, beépített gépekkel. A kivitelező úgy látja: hiába régi az épület, eddig nagy kihívások nem voltak az építkezés során. Kovács Viktor, a NORUM Építő Kft. tulajdonosa örömmel újságolta: "A kivitelezés a tervek szerint halad, sőt sokkal gyorsabban haladunk, mint ahogy terveztük. A bontások nagy részével szerintem ezen a héten péntekig megleszünk, és augusztusban pedig már el tudjuk kezdeni a szépészeti felújításokat. Augusztus végére valószínűleg a bútorok is elkezdenek majd beáramolni ide az építkezésre."

A beruházásra a szerződés szerint hét hónap áll rendelkezésére a kivitelezőnek. Várhatóan az ősz folyamán levonulnak a területről és programok, rendezvények tölthetik majd be a teret.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2022. júl. 8. péntek 19:02 | Keszthely
A vizek melletti építkezés ellen emel szót a Párbeszéd.
| 2021. nov. 10. szerda 16:10 | Keszthely
Még kisebb munkálatok hátra vannak, de újabb forgalomkorlátozásra nem kell számítani.
| 2020. ápr. 23. csütörtök 19:07 | Keszthely
Már állnak a Vadászati Múzeum új részének tartóoszlopai.
| 2019. ápr. 18. csütörtök 19:30 | Balatonszentgyörgy
Egyre látványosabban zajlik a munka az M76-os út építési területein. Az I. ütem 2020 nyarára készül el.
| 2018. ápr. 27. péntek 10:52 | Balatongyörök
Balatongyörök arculatának a megőrzése céljából módosították a helyi építési rendeletet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.