Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Állami forrás segíti a hévízi gigaprojekt befejezését
2024. aug. 5. hétfő | Hévíz
Állami forrás segíti a hévízi gigaprojekt befejezését
Egy kormánydöntésnek köszönhetően fejeződhet be Hévízen a volt buszpályaudvar környezetének helyreállítása. A 2021-ben, közbeszerzésben elnyert munkát a vállalkozó félbehagyta, a szerződésben foglaltakat nem teljesítette. A szerződésbontások általában nem végződnek jól, ez most úgy tűnik, igen.

A hévízi egykori buszpályaudvar területe ma kerítéssel van körbezárva, építési területnek minősül. 2021-ben kezdődött itt a munka, több, mint 1,1 milliárd forintos uniós pályázati forrásból. Az építkezés azonban nem a szerződés szerint haladt, így tavaly év végén a képviselő-testület jogi eljárást indított. A becslések szerint eddig a megvalósulás mindössze 25 % körüli. A projektet időközben le kellett volna zárni, így a város arra törekedett, hogy egyrészt ne kelljen visszafizetni a kapott pénzt; másrészt, hogy az eredeti elképzelés megvalósulhasson.

A jelenlegi helyzetről sajtótájékoztató keretében számolt be Hévíz polgármestere. Papp Gábor elmondta: megfelelő időben léptek fel a vállalkozóval szemben és fordultak segítségért, így egy úgynevezett áthúzódó átmeneti projekt kérelmet nyújtottak be. A magyar kormány pedig meghozta azt a döntését, hogy a “Hévíz Gyógyhelyfejlesztés” című projektet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében tovább finanszírozza. "Az önkormányzatnak megítélték azt a hazai forrást, amiből be tudja fejezni, illetve megvalósíthatja ezt a félig kész projektet. Ennek a döntése, ahogy mondtam, megszületett. Jelen pillanatban még nagyon sok munka áll előttünk, hiszen a közbeszerzés kiírásától elkezdve, különböző papíroknak és hatóságok felé való bemutatása. Én azt látom jelen pillanatban, hogy ebben a hónapban - adott esetben - a közbeszerzést el tudjuk indítani" - jelentette be a polgármester.

A cél az, hogy a területen minél gyorsabban elkezdődhessen újra a munka. Abban, hogy a beruházás folyamata ilyen kedvező irányt vett, jelentős szerepe van Nagy Bálint országgyűlési képviselőnek. A látványterveken látható, mi a jelenlegi vezetés elképzelése. Az október elseje után felálló új képviselő-testületnek csak tovább kell vinni majd a projektet. A településvezető hozzátette: "Az új képviselő-testületnek pedig át fogjuk tudni úgy megfelelő módon adni ezeket az anyagokat, illetve ezt a készültségi állapotot, amivel adott esetben ez lehetséges. Végre azt gondolom, hogy mondhatom azt, hogy happy end-del tud zárulni gyakorlatilag ez a projekt, amit 2021 tavaszán kezdtünk el, és különböző rajtunk kívülállóknál fogva sajnos elakadt. De meg tudtuk tartani a projektet, nem büntettek meg bennünket, nem kellett visszafizetnünk a forrást."

A projekt végső befejezési határideje ez év december 31-e, így a város lakosainak és az idelátogató vendégeknek várhatóan már nem sokáig kell nézegetni a kerítést és az építési területet.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2022. aug. 29. hétfő 16:53 | Keszthely
Az önkormányzat az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával telepített okospadot.
| 2014. jan. 23. csütörtök 08:27 | Zalakaros
A zalakarosi buszvárót átalakították, a korábban aszfaltozott peront és a beállókat térkövezték.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön.
| 2022. júl. 8. péntek 19:02 | Keszthely
A vizek melletti építkezés ellen emel szót a Párbeszéd.
| 2021. nov. 10. szerda 16:10 | Keszthely
Még kisebb munkálatok hátra vannak, de újabb forgalomkorlátozásra nem kell számítani.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.