Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Csak akkor előzz, ha be is tudod fejezni!
2024. júl. 8. hétfő | Keszthely
Csak akkor előzz, ha be is tudod fejezni!
Zajlik az aratás Zalában és Somogyban is. A betakarítás időszakában több mezőgazdasági jármű van a közutakon, ezért nagyobb figyelemre van szükség a közlekedésben résztvevőktől. A rendőrség arra hívja a figyelmet, hogy legyünk türelmesek, előzésbe pedig csak akkor kezdjünk bele, ha meggyőződtünk arról, hogy biztonságosan be is tudjuk azt fejezni.

Zajlik az aratás, a gazdálkodók folyamatosan takarítják be a termést a földekről. Gabonatáblák azonban nem csak eldugott helyen vannak, lehetnek a közutak mentén is. A mezőgazdasági munkák során előfordul, hogy a gép maga után nagy port kavar.A csökkenő látótávolság miatt nagyobb követési távolságot kell tartani és lassabban kell menni. 

E mellett problémát okozhat az is, ha csapadékos időjárás után a földútról visszatérő járművek sarat hordanak fel az úttestre. Ha nem takarítják le az utat, előállhat olyan eset, hogy az autós, ha hirtelen akarja kikerülni a szennyeződést, lesodródhat az útról. Amennyiben pedig újra elkezd esni az eső, a sáros aszfalt rendkívül csúszóssá válhat, ami ugyancsak balesetveszélyes.

A mezőgazdasági járművek az átlagosnál jóval szélesebbek és lassabban is haladnak, feltorlódhat mögöttük a forgalom. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy fontos megfelelően felmérni a helyzetet. Csak akkor kezdjük meg ezeknek a gépeknek az előzését, ha azt biztonságosan be is tudjuk fejezni. Figyelembe kell venni, hogy a pótkocsik miatt hosszabb lesz ez a manőver. 

„Nem csak egy utánfutót húznak, hanem kettő utánfutóval is közlekedhetnek. Az előzésnél nagyon oda kell figyelni, ugye, hogyha kettő utánfutót húz, akkor meg tudjuk-e előzni a járműszerelvényt. Illetve a kombájnnál is, az elég terjedelmes. Kombájn mellett, hogyha megyünk el, akkor vigyázni kell, mert ők szélesebbek, mint az egyéb járművek.” - hívja fel a figyelmet Dongó Norbert a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén a követési távolság nem megfelelő betartása miatt fordult már elő baleset, így a hátulról érkező személyautó ütközött a mezőgazdasági járművel. Az egyenruhások arra is emlékeztetnek, hogy a traktorok, kombájnok a földekre balra is bekanyarodhatnak, minden esetben legyünk óvatosak, mielőtt megkezdjük az előzésüket. Jó gyakorlat azonban az, hogy a lassú járművek vezetői sok esetben lehúzódással, vagy jelzéssel segítik a közlekedés többi résztvevőjét. A balesetek megelőzése érdekében azonban mindig körültekintően kell vezetni. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Keszthely
A kánikula miatt bágyadtabbakká válhatunk a volánnál.
| 2024. jún. 21. péntek 19:15 | Keszthely
A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a sofőrök legyenek nagyon körültekintőek.
| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Balatongyörök
Egyre több vasparipás jelenik meg az utakon.
| 2024. jan. 3. szerda 13:19 | Keszthely
Keszthelyi rendőrök kapták a Magyar Autóklub ajándékát.
| 2023. szep. 22. péntek 14:46 | Gyenesdiás
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.