Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Pályázati lehetőség a vidéki cukrászdáknak
2024. júl. 5. péntek | Balatongyörök
Pályázati lehetőség a vidéki cukrászdáknak
Országszerte mintegy 800 cukrászda igényelhet egy-egy millió forintot a nyár folyamán. A cégek fejlesztésre és új eszközök vásárlására fordíthatják az elnyert összeget. Ez is része annak a kormányzati programnak, amelyből a vidéki vendéglátóhelyeket támogatják

A Promenád nyerte az Év Balatoni Fagyija versenyt, így egyre több vendég tér be hozzájuk, bővíteni kell a kapacitást. A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázata ebben segíti a vidéki cukrászdákat. A mindennapi működéshez szükséges eszközöket szerezhetnek be a pénzből.

„Szeretnénk venni egy konsírozó gépet, amin már évek óta gondolkodtunk, meg törtük magunkat, hogy hogyan lehetne jobb minőségű fagylaltalapanyagokat előállítani. Ez a konsírozó gép  ki fogja tudni váltani azt, hogy mi egy kész pasztát vegyünk, hanem mi magunk házilag meg tudjuk csinálni. Az, hogy megnyertük a Balaton fagyiját és az országos bajnokságon is második helyet sikerült nekünk elérni – hála a kiváló fiatal, tehetséges cukrászainknak – ez indukálja azt, hogy a forgalom növekedjen” - nyilatkozta Kiss László Tibor tulajdonos. 

Július 2-tól mintegy 800 vidéki cukrászda igényelhet egymillió forintos vissza nem térítendő támogatást.Ez a második eleme a kormány által indított 13 milliárd forintos programnak, amelyből a vidéki vendéglátóhelyeket támogatják.Korszerű konyhatechnológiák és eszközök beszerzésére, energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre, valamint a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök, vagy készletek beszerzésére igényelhetnek pályázatonként 1 millió forintos forrást a vidéki cukrászdák.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület ügyvezetője: „Bármilyen támogatás – így ez a jellegű, ami eszközbeszerzésre fordítható, akár energiahatékonyság növelésére, illetőleg forgóeszközök beszerzésére is fordítható – minden nagyon nagy jelentőségű. Minden, ami saját forrást szabadít fel, az nagy jelentőségű. Ez egy nagyon jó lehetőség az egész évben nyitva tartó vidéki cukrászdák számára.”

A támogatásnak az a célja, hogy növeljék a vidéki cukrászdák versenyképességét. Pályázni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ rendszerén keresztül lehet. A vidéki cukrászdák augusztus 1-ig nyújthatják be igényeiket. Azután a zenés-táncos szórakozóhelyeknek és az alkalmi vendéglátóüzleteknek indítanak pályázatot. Ősszel a kávézók, a büfék, valamint az italüzletek és bárok adhatják majd be támogatási igényeiket. 

Hársfalvi Ákos - Kesztheliy TV

| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
11. alkalommal szervezik meg a megmérettetést.
| 2023. jún. 22. csütörtök 16:41 | Keszthely, Hévíz
Stábunk a cukrászdában járt, ahol a készítés rejtelmeibe leshetett be.
| 2023. máj. 9. kedd 16:35 | Keszthely
Nevezni május 31-ig új, saját recept alapján elkészített kreációval lehet.
| 2022. jún. 2. csütörtök 17:06 | Keszthely
9 cukrászda nevezett a Keszthely Város Tortája 775. pályázatra.
| 2022. máj. 11. szerda 17:26 | Keszthely
Ebben az évben is két kategóriában lehet jelentkezni a tortapályázatra, május 31-ig van idő.
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.