Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Népszerűek Keszthely Város Tortái
2023. jún. 22. csütörtök | Keszthely, Hévíz
Népszerűek Keszthely Város Tortái
Népszerűek Keszthely Város Tortái. A finomságokat szakmai zsűri választotta ki, mindkettő a hévízi Mozart Cukrászda kreációja, melyek a Város Napja óta kóstolhatóak meg. Stábunk a cukrászdában járt, ahol a készítés rejtelmeibe leshetett be.

Fehércsokis mousse kerül aglutén- és cukormentes, pisztáciás piskótára. Erre egy áfonya mousse-t, valamint áfonyazselét és cukormentes fehércsokoládét helyeznek. A Minek nevezzelek? fantázianevet Petőfi Sándor, feleségéhez, Szendrey Júliához írt költeménye ihlette. Rosta Sándor célja az volt, hogy egy gyengéd, harmonikus, nőies ízvilágot teremtsen. A Főúri varázslat ezzel szemben a férfias karaktert erősíti. A kakaós mandulaliszttel készült piskótában törtmandula-ropogós található. Ezen csoki- és gesztenye mousse, valamint vörösboros áfonyazselé van csokoládé ganache borítással.

„Rengeteg minden inspirál, igazából én olyan vagyok, hogy képek alapján elindulok. Így keresem a számomra megfelelő ízt. És akkor ránézek az adott tortára és abból így jönnek a fantáziák, hogy milyen íze lehet, mik kötik össze és így alakul ki bennem egy teljes összkép és akkor próbálgatom az ízeket így összeharmonizálni.”

A Keszthely Város Tortája pályázatot harmadik alkalommal hirdették meg Zala vármegyei cukrászdák részére. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen minden évben kreatívabb és merészebb ízvilággal neveznek a készítők. A győztes sütemények Keszthely hírnevét is emelik, sokan keresik ezeket az édességeket az Ország Tortájához hasonlóan. A hévízi cukrászda tavaly is sikeresen pályázott, akkor a reformtorta kategóriában nyertek. Pozitív visszajelzésként élik meg, hogy ebben az évben mindkét kategóriában az ő édességüket választották a legjobbnak. A zsűri mellett a vendégek tetszését is elnyerték a finomságok.

„Főleg örülnek annak is, hogy van egy olyan tortánk, ami glutén- és cukormentes. Amit még persze fogunk javítani, hogy esetleg még jobb legyen, még professzionálisabbá tegyük a tejmentességét, egyelőre az még folyamatban van. A másikat azért is imádják, meg benne van a gesztenye, száraz vörösbor van benne, áfonya ezzel együtt, csokoládémousse, stiftelt mandula. Tényleg nagyon jók a visszajelzések. Van olyan vendég, aki ma eszik mondjuk kétszer kettőt, holnap meg visszajön, hogy akkor szeretné elvinni haza és akkor csomagoljuk.” - osztotta meg Prosztovicsné Pópity Tímea tulajdonos.

A Keszthely Város Tortája címet egy évig birtokolhatják a nyertesek, akik bíznak abban, hogy jövőre is sikeresek lesznek a megmérettetésen. A süteményeket nemcsak a készítőknél, hanem keszthelyi vendéglátóhelyeken is meg lehet kóstolni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. máj. 9. kedd 16:35 | Keszthely
Nevezni május 31-ig új, saját recept alapján elkészített kreációval lehet.
| 2022. jún. 2. csütörtök 17:06 | Keszthely
9 cukrászda nevezett a Keszthely Város Tortája 775. pályázatra.
| 2022. máj. 11. szerda 17:26 | Keszthely
Ebben az évben is két kategóriában lehet jelentkezni a tortapályázatra, május 31-ig van idő.
| 2021. máj. 13. csütörtök 16:21 | Keszthely
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
| 2023. dec. 21. csütörtök 10:20 | Keszthely
A jótékonyság jegyében nyitotta meg kapuit udvar a Premontrei iskola
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.