Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / 94-en vágtak neki a 8 kilométeres kalandnak
2024. júl. 2. kedd | Balatongyörök
94-en vágtak neki a 8 kilométeres kalandnak
Harmadik alkalommal szervezte meg a Szépkilátó Tájékozódási túrát a Becehegyért és Paphegyért Természet-Környezetvédő és Kulturális Egyesület Balatongyörökön. A program célja, hogy felhívja a természetvédelem, a környezet szépségére a figyelmet, valamint, hogy népszerűsítse a tájékozódási túrát, mint mozgásformát a résztvevők körében. 94-en teljesítették a 8 km-es távot a nagy meleg ellenére is.

Összesen 11 állomást kellett megtalálniuk a résztvevőknek. Mindegyiket bója jelezte, kvízkérdésekre is válaszolniuk kellett a helyszíneken. 

„Ez az első alkalom, hogy részt veszünk ezen a túrán. És mi ráadásul jó messziről jöttünk, mert Madridban élünk, a kislányom ott is született, én is már több mint 20 éve élek ott, úgyhogy nekünk ez most egy külön fontos alkalom, hogy idejöttünk erre a túrára, mert nagyon régóta nem voltam a Balatonnál sem, sőt neki ez az első alkalom, hogy láthatja a Balatont.” - osztotta meg Kerényi Éva.

A nagy hőség sem tántorította vissza a csapatokat, de jól esett mindenkinek a frissítés. Az állomásokon hideg vízzel kínálták a túrázókat. A teljesítők nagyon jól érezték magukat. 

„Tökéletesen. Ezt vártuk, meleg van, sok szúnyog, ez van a Balatonon ilyenkor. Először vagyunk itt, már többször invitáltak minket, de különböző okok miatt nem tudtunk eljönni, de most eljöttünk és teljesítjük és végigmegyünk rajta.” - tette hozzá Éva testvére, Kerényi Zsolt.

A 8 kilométeres távot  leginkább családok teljesítették, de volt, aki egyedül, párban, sőt kutyával is részt vett a kalandon. A pályát a hagyományoknak megfelelően az egyesület tájfutói jelölték ki, úgy, hogy mindenkinek teljesíthető legyen. Az egyesület harmadik alkalommal szervezte meg a rendezvényt, minden évben nagy sikerük van. 

„A túrázók ismerjék meg ezt a gyönyörű vidéket, ismerjék meg a természetet, ismerjék meg a tájékozódási túra alapjait. Mert, hogy ezt a túrát két egyesületi tagunk szervezte, akik egyébként profi tájfutók, de itt nem a tájfutókat céloztuk meg, hanem a családokat, baráti társaságokat, de vannak egyéni indulók is.” - mondta el Fésűné Bálint Gizella a Becehegyért és Paphegyért Természet-Környezetvédő és Kulturális Egyesület elnöke.

Átlagban 2,5-3,5 óra alatt tették meg a résztvevők a távot. Minden túrázó oklevelet és érmet is kapott. 

„Nagyon szuper, nagyon meleg volt, nagyon elfáradtunk, nagyon megizzadtunk és várjuk, hogy egy jó fagyit együnk.” - mesélte Komárominé Korpai Katalin.

A Szépkilátó Tájékozódási túrán végül 94-en indultak el. Volt ugyanis olyan, aki a hőség miatt mégsem merte vállalta a kihívást. A résztvevők jól érezték magukat, bíznak abban, hogy jövőre is teljesíthetik a kalandot. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 26. hétfő 13:43 | Balatongyörök
A programra csaknem 200-an regisztráltak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.