Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Márciusban biztosítóváltási kampány kezdődik
2024. feb. 27. kedd | Keszthely
Márciusban biztosítóváltási kampány kezdődik
Márciusban rendkívüli lehetőség lesz a lakásbiztosítások újrakötésére. A kormány döntése értelmében egy hónapon keresztül ingyen lehet szerződést módosítani, vagy váltani. Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést. Mindenképpen érdemes aktualizálni a szerződéseket.

Egy lakástűz elég ahhoz ahhoz, hogy az ember ingóságai és legértékesebb vagyona - azaz a lakása - odavesszen. A biztosítás hiánya, vagy egy elavult, alulbiztosított szerződés tovább tetézheti a bajokat. Ha például évekkel ezelőtt 10 millió forintra biztosították az ingatlant, annak értéke pedig 30 millió forintra emelkedett, akkor is csak a 10 millió forint után fizet a biztosító.

Az elmúlt években megháromszorozódtak az ingatlanértékek. 3,3 millió lakásbiztosítási szerződés van hazánkban, ezzel a lakóingatlanok 72 százaléka biztosított. De ez azt is jelenti, hogy mintegy egymillió ingatlan még mindig nem rendelkezik biztosítási védelemmel. Az egyhónapos lakásbiztosítási kampányban bárki felmondhatja szerződését és biztosítót válthat.

„Rengeteg választási lehetőség van, ezért is érdemes körülnézni a piacon és megvizsgálni több szerződést is. Olcsóbbak is lettek valamilyen szinten a biztosítások. Lehet, hogy valakinek az lesz a legolcsóbb, ha ugyanott marad, csak ott módosítja a szerződést, tehát nem muszáj átmenni másik biztosítóhoz. Nem csak a családi házakra, hanem a lakásokra, ingóságbiztosításokra és a nyaralókra, társasházakra is kiterjesztette a kormány ezt a rendeletet” - nyilatkozta televíziónknak Horváth Gábor, pénzügyi területi vezető.

A Pénzcentrum adatai szerint 3 biztosító, több mint 300 alkuszcég és több ezer üzletkötő készül az első magyarországi lakáskampányra. A szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy a lakásbiztosításnál nem csak a biztosítási összeg számít, hanem az is hogy az milyen kárnemekre terjed ki, milyen fedezetek és kártérítési összegek szerepelnek benne.

„Előreláthatólag minden biztosító igyekszik a fokozott versenyhez szabni a biztosítási díjait. Elképzelhető, hogy ha ugyanannál a biztosítónál kötjük meg újra a biztosításunkat, akkor egy korszerűbb terméket tudunk vásárolni, több fedezetet tud biztosítani a társaságunk és az is elképzelhető, hogy olcsóbb lesz az éves biztosítás díja” - mondta a MABISZ kommunikációs vezetője, Lambert Gábor. 

A kampányban csak a díjrendezett szerződéseket lehet felmondani. Túlfizetés esetén a többletdíjat arányosan visszafizetik. Az azonban előfordulhat, hogy ha a szerződésben tartamkedvezmény van, akkor a biztosító azt visszakérheti az ügyféltől. Arra is érdemes figyelni, hogy értékkövető legyen a biztosításunk, akár a jelenlegi, akár új társaságnál kötjük azt.

 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. ápr. 12. szerda 11:24 | Keszthely
A segédmotoros kerékpárokra is kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni!
| 2022. szep. 27. kedd 16:07 | Keszthely
A korábbi éveknél azonban jóval magasabb átlagos kifizetések voltak.
| 2021. már. 24. szerda 15:03 | Keszthely
8000-nél több kárbejelentés érkezett 2020-ban az alkalmazáson keresztül.
| 2020. ápr. 15. szerda 14:02 | Keszthely
Egy telefonos alkalmazás segítségével fizikai kontaktus nélkül is elvégezhető a baleseti kárbejelentés.
| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Gyenesdiás
A Magyar természetvédők Szövetségének biodiverzitást megörző kampányához csatlakozott a NABE.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.