Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tovább egyszerűsödött az E-kárbejelentő
2021. már. 24. szerda | Keszthely
Tovább egyszerűsödött az E-kárbejelentő
Tovább egyszerűsödött az E-kárbejelentő alkalmazás. A papíralapú „kék-sárga” baleseti bejelentő online alternatívájánál mindössze két adat megadásával automatikusan kitöltődnek a biztosítási szerződéses mezők. 2019-es megjelenése óta több, mint 350 ezren töltötték le és 8000-nél több kárbejelentés érkezett 2020-ban az applikáción keresztül. A digitális kárbejelentőt a balesetet szenvedő felek egymástól méterekre, a saját kocsijukban ülve is ki tudják tölteni.

2019-ben vezette be a Magyar Biztosítók Szövetsége az E-kárbejelentő alkalmazást. A cél az volt, hogy egyszerűsítsék és gyorsítsák a kárbejelentést. A jól ismert kék-sárga papír helyett használható applikációt már több mint 300 ezren töltötték le.

Lambert Gábor, a MABISZ kommunikációs vezetője: „Az elmúlt évben több mint 8000-en használták az E-kárbejelentőt, ami 20 százalékos növekedés az első évhez, 2019-es képest. Abban bízunk, ha már valaki egy ilyen stresszes szituációba kerül, akkor legalább bevillan neki, hogy van itt egy viszonylag egyszerűbb digitális kárügyintézési lehetőség és használja a helyszínen az applikációt, vagy adott esetben akár ott tölti le magát a digitális kárbejelentőt.”

Az E-kárbejelentő a megjelenése óta több fejlesztésen, funkcióbővítésen ment keresztül. Az alkalmazás legújabb verziójában magánszemélynél elegendő beírni a szerződő születési dátumát és a jármű rendszámát, jogi személy esetében pedig a szerződő adószámát és a jármű rendszámát. Ezt követően az alkalmazásban automatikusan kitöltődnek a biztosítás adatai. A címadatok tavaly óta prediktív bevitel segítségével adhatók meg. Ez azt jelenti, hogy elkezdjük beírni a címet és az alkalmazás automatikusan kitölti a mezőt. A kezdetekhez képest bővült a beküldhető képek száma, továbbá a baleset résztvevői grafikusan és szövegesen is kiválaszthatják a járművek sérült elemeit, és megadhatják a sérülések jellegét. Pontosabban rögzíthetik a baleset körülményeit a bővített baleseti szituációs lista használatával. Már olyan helyzeteket is kezelni tud, amikor a baleset egyik résztvevője külföldi biztosítóval áll szerződéses viszonyban, vagy épp nem rendelkezik érvényes biztosítással.A járvány miatt különösen felértékelődött az a funkció, hogy fizikai kontaktus nélkül rendezhető a helyszíni kárbejelentés. 

„Maga az applikáció akár két telefonról is kitölthető és ezt a két telefont tudjuk egymással párosítani a helyszínen. Tehát úgy ki tudjuk tölteni a baleseti kárbejelentőt, hogy a baleset okozója, illetve károsultja a saját kocsijában ülve szinkronban ki tudja tölteni a kárbejelentőt és beküldeni a biztosítótársaságnak és ezzel elindul a kárügyintézés folyamata” - tette hozzá a a MABISZ kommunikációs vezetője. 

A Magyar Biztosítók Szövetségének a folyamatos fejlesztésekkel az az alapvető célja, hogy bővítsék a bejelenthető káresetek típusát, pontosabb adatokat kapjanak a biztosítók, valamint hogy tovább csökkentsék az átlagosan húsz-huszonöt perces kitöltési időt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Keszthelly
A legtöbb helyzetben a figyelmetlenség okozta a bajt.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Sármellék
Nem adtak elsőbbséget az alsópáhoki motorosnak. A férfi a helyszínen elhunyt.
| 2024. feb. 28. szerda 19:15 | Keszthely
Ennek az egyik fő oka az állatok túlszaporodása.
| 2023. aug. 21. hétfő 18:33 | Keszthely
Keszthely és Hévíz között történt az eset.
| 2023. aug. 16. szerda 17:12 | Keszthely
Ebben az időszakban sokkal óvatlanabbak az állatok, így többször futhatnak ki az utakra is.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.