Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Györöki juniális - második alkalommal
2024. jún. 18. kedd | Balatongyörök
Györöki juniális - második alkalommal
Györöki juniális néven immár második alkalommal szerveztek a balatongyöröki civil szervezetek közös szabadidős programot. A lakosság és a nyaralók egymásra találását hivatott elősegíteni a móló melletti sétányon megrendezett zenés-táncos, gasztronómiai elemekkel tűzdelt rendezvény.

Színes színpadi programokkal is kedveskedtek a szervezők, miközben a civil szervezetek képviselői sütöttek-főztek a sátrak alatt. Az általuk készített ételeket támogató jeggyel lehetett megvásárolni. A “Györöki juniális” a balatongyöröki programok széles skáláját gyarapítja.

Sárkány Tiborné is jó véleménnyel van: "Örülünk neki, hogy egyre több program van itt Balatongyörökön. Jól érezzük magunkat. Az ételek finomak, úgyhogy reméljük, az est további részében is jó programok várnak ránk."

A színpadon a szervező balatongyöröki civil szervezetek vezetői bemutatták egyesületüket, céljaikat, feladataikat. Elmondták, milyen eseményekben, programokban volt részük és mi az, amit az elkövetkezendő időszakban meg fognak valósítani. A rendezvény kiváló alkalom volt arra, hogy ismerkedjenek, barátkozzanak, beszélgessenek; hogy tovább építsék Balatongyörökön a civil hálózatot.

Piszter Péter, a Balatongyöröki Honismereti Kör Egyesület elnöke így látja: "Balatongyöröki civil egyesületek szervezésében van a rendezvény. Minden balatongyöröki civil egyesület részt vesz a főzésben, a szervezésben és a program összeállításában. Azért csináltuk az egészet, hogy a falubeli polgárokkal, akár a nyaralótulajdonosokkal, akár az állandó lakosokkal egy kicsit közelebb kerüljünk egymáshoz, jobban fel tudjuk a falut pörgetni a szezonra. Ez az egy nem elhanyagolható cél."

Finom bográcsos ételeket, süteményeket, palacsintákat készítettek az egyesületek. Hét civil szervezet mellett a Balatongyöröki Római Katolikus Egyházközösség is részt vett a szervezésben. A rendezvény arra is kiváló alkalom, hogy a lakosság megismerje az egyesületek tevékenységi körét. Fésüné Bálint Gizella, a Becehegyért és Paphegyért Természetvédő és Kulturális Egyesület elnöke úgy véli: "A civil szervezetek színesítik tulajdonképpen a település kulturális életét; közjóléti feladatokat, közhasznú feladatokat látnak el - például a tűzoltók vagy a polgárőrök -, és a lakosság részére olyan programokat szerveznek, ami esetleg kiegészítheti az önkormányzati programokat, az önkormányzati eseményeket."

A móló melletti sétány július 3-ától a tizennyolcadik Nemzeti Hétre várja az érdeklődőket. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Rezi
Az időjárás miatt csúszott a program dátuma
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
A hagyományteremtő céllal megvalósított programnak a civil szervezet által épített pavilon adott otthont.
| 2019. júl. 9. kedd 16:51 | Keszthely
A szövetséges ellenzéki pártokkal közösen rendezte meg juniálisát az MSZP Keszthelyen.
| 2018. jún. 8. péntek 11:11 | Cserszegtomaj
Az idén is összegyűltek az aranykorúak Cserszegtomajon.
| 2016. jún. 2. csütörtök 16:28 | Cserszegtomaj
Idén is Cserszegtomaj volt a helyszíne az Aranykorúak Egyesülete Juniálisának.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.