Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Juniálist rendezett a Helikon Liget Egyesület
2024. jún. 11. kedd | Keszthely
Juniálist rendezett a Helikon Liget Egyesület
Juniálisra várták a családokat az Erzsébet-ligetben. A szombati programot a Helikon Liget Egyesület szervezte. A hagyományteremtő céllal megvalósított programnak a civil szervezet által épített pavilon adott otthont. Az épület a hétvégihez hasonló közösségi programok színhelye lehet, de a kerékpárosok kedvelt pihenőhelye is.

Muzsikától és gyerekzsivajtól volt hangos az Erzsébet-liget. A juniálist a gyerekekre és a családokra hangolva szervezte meg a Helikon Liget Egyesület. Varázshangok játszóház és interaktív zenés foglalkozás is volt.

„Azért jöttünk ide, mert az édesapámat látogatjuk Keszthelyen, itt lakik a közelben és ő nagy örömmel újságolta, hogy van ez a lehetőség, úgyhogy ide eljöttünk és más családokkal jó egy kicsit beszélgetni, kapcsolódni. A gyerekek jól érzik magukat, úgyhogy örülünk neki.”

Kisebb gyereknappal ért fel a rendezvény. Meghódíthatták a gyerekek a tűzoltóautót, de megismerkedhettek a Keszthelyi Vízimentőkkel is és ugrálóvár is volt. Virslivel, fagylalttal és limonádéval kínálták a vendégeket, a felnőttek pedig csapról kapták a hideg sört. A Helikon Liget Egyesület vezetése szerint egyre rohanóbb életet élünk, kevés hely van, ahol összejöhetnek az emberek. Ezért fontos a közösségek felkarolása és hogy helyet adjanak a találkozásnak. 

„Ez a pavilon azért készült, hogy ilyen közösségi rendezvényeknek a színtere lehessen. Meg lehet nézni, a környezet teljesen megfelel az ilyen rendezvényeknek, a park, az árnyékot adó épület, vidám gyerekek – ezért készült az építmény. A másik funkciója: egy nagyon forgalmas kerékpárút mellett fekszik. A kerékpárosok tavasztól késő őszig nagyon sokat használják ezt a városon átvezető kerékpárutat. Itt megpihenhetnek, leülhetnek, árnyékba tudnak vonulni.” 

A pavilont a Helikon Liget Egyesület pályázat forrásából és az önkormányzat támogatásával építette meg. Tavaly szeptemberben adták át. Úgy gondolták, hogy az első rendezvényükkel a gyerekeket, családokat célozzák meg. A programot hagyományteremtő szándékkal hívták életre. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 28. kedd 14:21 | Keszthely
Közösségi faültetést szervezett az Erzsébet ligetben a Keszthelyi Városvédő Egyesület.
| 2023. dec. 4. hétfő 15:06 | Keszthely
A Helikon Liget Egyesület tagjai is gyertyát gyújtottak.
| 2023. szep. 29. péntek 17:36 | Keszthely
Átadták az Erzsébet-ligeti pavilont.
| 2023. már. 3. péntek 17:00 | Keszthely
Az utolsó akadályokat is elhárították már, így már csak az időjárástól függ a kivitelezés.
| 2022. nov. 28. hétfő 11:26 | Keszthely
A találkozón a Csány-Szendrey Általános Iskola diákjai is közreműködtek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.