Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Jubilált a Keszthely Triathlon
2024. jún. 11. kedd | Keszthely
Jubilált a Keszthely Triathlon
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak, melyen a hazai elit és külföldi sportolók is indultak közép- és sprint távon. A szervezők jövőre is megrendezik a viadalt, szeretnének folyamatosan fejlődni és minél szélesebb körben népszerűsíteni a sportágat.

Csaknem 500 induló vágott neki az 1.9 kilométer úszásnak a Városi strandon. Profik és amatőr triatlonosok is a habok közé vetették magukat a körülbelül 26 °C-os vízben. A legjobbaknak elég volt mindössze 23 és fél perc, hogy teljesítsék a távot. A keszthelyi verseny jubilált, ez volt a tízedik megmérettetés, ami a hazai és a helyi sportéletnek is fontos. 

„A sportágnak ez nagyon-nagy reklám, nagyon fontos, hogy ez Keszthelyen meg is maradjon. Láthatjátok, mennyi nézőt hoz ide a városba, 4-500 komoly triatlonversenyző a délelőtti futamban, 200-an délután, úgyhogy ez nagyon-nagy reklám Keszthelynek is, meg nekünk, a sportunknak is” - vélekedett Péter Csaba edző, a KVDSE Triatlon Szakosztályának vezetője.

A versenyzőknek értékes másodperceket, a nézőknek pedig látványosságot jelent a depózás. Az úszás után a keszthelyi óriáskerék árnyékában vehették fel kerékpárjaikat a triatlonosok. A keszthelyi verseny nagy előnye, hogy biztonságos, teljesen zárt pályán teljesíthették a 90 kilométer kerékpározást a sportolók. A verseny miatt Keszthelyen és a térségben több helyen volt forgalomkorlátozás, rendőrök, polgárőrök felügyelték a közlekedést. A futópályát ezúttal is a vasút alatti területen jelölték ki a szervezők. Elkélt a frissítő, igazi kánikulában kellett teljesíteni a 21,2 km futást. 

A kerékpározás közepén sikerült már komoly előnyre szert tennie a veszprémi Badar Gergőnek. A bajnoki címvédő a futást is végig az élen teljesítve lépte át a célvonalat. 3 óra 49 perc alatt teljesítette a középtávú viadalt. 

„Emlékeim szerint ez lesz a hetedik, amin részt vettem. Nagyon szeretem ezt a versenyt, mindig örök kedvenc marad itthon. Tavaly változott a bringapálya, de én tavaly nem indultam, ezért ez most viszonylag újdonság volt, hogy kétszer kellett átmászni az emelkedőkön, viszont cserébe kárpótolt bennünket a kiváló minőségű út” - nyilatkozta a győztes. 

A hazai elit mellett száz külföldi versenyző is nevezett. A magyar bajnoki pontszerzési lehetőség miatt is népszerű a keszthelyi megmérettetés. Az időjárás is a szervezők mellett volt. Mintegy kétszáz fő munkájának eredménye a Keszthely Triathlon. 

Viczián Gábor versenyigazgató: „Így hogy tízedik rendezvény, így már sok mindent kipróbáltunk, már eléggé kiforrott a pálya is, a rendezés is, Keszthely városa is, azért Balaton-part, gyönyörű Keszthely is. Többnyire jó idő szokott lenni. Azért egy híres verseny vagyunk Magyarországon.”

A 10. Keszthely Triatlon bekerült a Magyar Triatlon Szövetség Próbáld ki a triatlont! sorozatába. A korábban megszokottnál egyszerűbben, hivatalos versenyengedély nélkül is rajthoz állhattak a szabadidő-sportolók. A szervezők és szövetség célja, hogy minél többen űzzék ezt a sportágat. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2014. feb. 10. hétfő 09:05 | Keszthely
Nagyszabású nemzetközi triathlon versenyt rendeznek Keszthelyen május 31-én.
| 2023. jún. 8. csütörtök 18:54 | Keszthely
A korlátozás több utcát is érint szombaton, az idén azonban a verseny egy napos lesz.
| 2022. nov. 2. szerda 15:44 | Keszthely
A szervezők már meghirdették a versenyt, nevezni november 9-től lehet.
| 2022. jún. 20. hétfő 15:45 | Keszthely
Az első helyezett triatlonista kevesebb, mint 40 óra alatt eljesítette a versenyszámokat.
| 2022. jún. 9. csütörtök 17:51 | Keszthely
Idén új pályát jelöltek ki a rendezők, akik látványos versengésre számítanak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:03
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
A szomszéd vár
19:27
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.