Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Útlezárások lesznek a Keszthely Triathlon miatt
2023. jún. 8. csütörtök | Keszthely
Útlezárások lesznek a Keszthely Triathlon miatt
Kilencedik alkalommal rendezik meg a Keszthely Triathlont. A versenyre csaknem 900 indulót várnak, nemcsak hazai, hanem külföldi sportolókkal is lehet találkozni szombaton. Az idén változott a futás pályája, de a zavartalan lebonyolítás érdekében ezúttal is teljes vagy részleges útlezárásokra kell számítani városszerte.

Már javában készülnek a szervezők a megmérettetésre. A Balaton Szálló előtt lesz a befutó helyszíne és a versenyközpont. Szőnyegeket fektetnek le, takarítanak, pályát építenek. A Keszthelyi Triathlon egyben középtávú országos bajnokság is, így fontos, hogy minden a szabályoknak megfelelően és professzionálisan legyen előkészítve. Az idén egynapos lesz a triatlon és sprint futamot is rendeznek.

A verseny ezúttal is a Városi Strandon kezdődik, a sportolóknak 1,9 kilométert kell úszniuk a várhatóan 20 fokos Balatonban. Ezt követően száguldanak a depóba, ami ismét a Zenepavilon előtt kap helyet. Kerékpárral 86,3 kilométert kell megtenniük 850 méteres szintemelkedéssel. Ezután jön a félmaraton, amelynek ezúttal a Balaton-part ad otthont. A versenyt idén is érdemes lesz figyelemmel kísérni akár a helyszínen is.      

„Elit versenyzők indulnak, tehát Magyarország krémje indul, profi versenyzők. Nagyon durva biciklik lesznek. Akik szeretik a sportot, akár a kerékpár sportot, akár a triatlont, azok itt olyan technikai dolgokat is láthatnak, amik nagyon érdekesek. A gyerekek nagyon szeretik. Idén úgy csináltuk a futópályát, hogy nem megyünk fel a belvárosba, hanem a Balaton-parton lesz a pálya, és minden körben kétszer átfutnak a versenyzők a versenyközponton. Így igyekeztünk még hangulatosabbá tenni a versenyközpontot, hogy tudjanak szurkolni a családtagok, barátok ismerősök.” - tájékoztatott Viczián Gábor, a Keszthely Triathlon főrendezője.

Szombaton több útlezárásra is kell számítani különböző időpontokban. Az erről szóló információs táblákat már több mint egy hete kihelyezték a szervezők. Az idén újdonság, hogy a Helikon Hotelnél lévő vasúti átkelőn csak félpályás lezárás lesz, a rendőrség irányítja majd a forgalmat. A Csik Ferenc sétányon, a Zámor térségében, a 75-ös valamint a 76-os úton teljes útzár lesz. Félpályás zár lesz többek között a Deák Ferenc, a Georgikon, a Semmelweis és az Alsópáhoki úton. A lezárások pontos idejéről a Keszthely Triathlon honlapján lehet tájékozódni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
| 2022. nov. 2. szerda 15:44 | Keszthely
A szervezők már meghirdették a versenyt, nevezni november 9-től lehet.
| 2022. jún. 20. hétfő 15:45 | Keszthely
Az első helyezett triatlonista kevesebb, mint 40 óra alatt eljesítette a versenyszámokat.
| 2022. jún. 9. csütörtök 17:51 | Keszthely
Idén új pályát jelöltek ki a rendezők, akik látványos versengésre számítanak.
| 2022. már. 11. péntek 14:17 | Keszthely
Új névvel és szemlélettel rendezik meg június 18-án és 19-én a nemzetközi színvonalú versenyt.
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.