Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Mindent a sportlövészetről
2018. okt. 3. szerda | Keszthely
Mindent a sportlövészetről
A légpuskákat és a pisztolyokat is kézbe vehették az érdeklődők a BEFAG Lövészklub nyílt napján. A programot azzal a céllal szervezték meg, hogy bemutassák a lövészet világát és új sportolókat toborozzanak. A klub 55 éve működik Keszthelyen, jelenleg közel 100 sportolót foglalkoztatnak.

A puskafogás helyes technikáját is elmagyarázta a fiataloknak Keczeli Zoltán. A BEFAG Lövészklubjának nyílt napján az érdeklődők kipróbálhatták a légpuskát és a pisztolyt is, mindezek mellett pedig minden kérdésükre választ kaphattak a sporttal kapcsolatosan. A programon igazi rajongók is részt vettek.

„Nekem nagyon tetszik ez a dolog, hogy célozzak, meg hogy benne kell lenni, meg pontosan. Amikor eltalálod, akkor meg tök jó érzés. Nekem nagyon tetszik ez a lövészet dolog. Azért jöttünk el, mert egyszer az iskolában voltunk egy osztálykiránduláson, ahol kipróbálhattuk ugyanezt a fajta légpuskát, és hirtelen úgy vettem észre, hogy ez tetszik, hogy jó érzés kilőni, jó érzés betölteni, jó érzés megcsinálni. Meg rajongok is azért a lőfegyverekért.” - mondta az egyik érdeklődő, Doma Nándor.

A programnak a Bakonyerdő Zrt. légpuskás lőcsarnoka adott otthont. A lövészklub vezetése egy nyílt nap keretein belül adott lehetőséget az érdeklődőknek, hogy betekintést nyerjenek a sportlövészet világába. A résztvevők szemügyre vehették azokat az éles fegyvereket is, amelyeket a gyakorlott lövők használnak. A rendezvényen olyanok is voltak, akik a családi hagyományt szeretnék továbbörökíteni.

„Én is nagyon régóta vadászok, a fiam is vadászik és a lányom is vadászik. Tehát van egy ilyen hagyomány a családban, azon kívül úgy gondoltam, hogy az unokáimnak is célszerű volna megismerkedni azzal, hogy mégis mit jelent a lövészet.” - tájékoztatott egy másik résztvevő, Takács Ernő.

A lövészklub 55 éve működik Keszthelyen. Ez idő alatt sportolóik számos Európa- és világbajnoki címmel tértek haza a különböző versenyekről. A klub közel száz lövővel dolgozik, de mindig szükség van az utánpótlásra. Keczeli Zoltán azt mondja, a sportlövészeten tanultakat az élet más területein is hasznosíthatják a fiatalok.

„Ha nem az a cél, hogy a világbajnoki címet elhozni, vagy az olimpiai bajnoki címet elhozni, hanem az önfegyelemre való nevelés, a hosszú időn keresztül tartó koncentráció, akkor itt azt meg lehet tanulni, ami nagyon fontos úgy az iskolai tanuláshoz, mint később aztán a privát életben egy-egy munkahelynek a magas szintű viteléhez elengedhetetlen.” - tette hozzá a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke.

A lövészklub folyamatosan várja a jelentkezőket, akiket érdekel a sportlövészet világa. Az új tagok először a lőcsarnokban gyakorolhatnak a légipuskákkal, majd megfelelő felkészültség után éles fegyvert is kézbe vehetnek a gyenesdiási lőtéren.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 14. kedd 19:15 | Gyenesdiás
A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub Csider-völgyi lőterén rendeztek versenyt.
| 2023. okt. 17. kedd 18:26 | Gyenesdiás
Sikeresen zajlott le a 2023-as Festetics Koronglövő Kupa
| 2022. dec. 5. hétfő 16:40 | Keszthely
A BEFAG Erdész Lövészklub 27 éremmel tért haza, Keczeli Bianka aranyérmet nyert.
| 2019. júl. 11. csütörtök 16:42 | Gyenesdiás
A rangos versenynek a Bakonyerdő Zrt. lőtere ad otthont, a megmérettetés vasárnapig tart.
| 2017. feb. 16. csütörtök 10:07 | Keszthely
Keszthely két eredményes sportolója volt a vendége a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Körnek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.