Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Elkezdődött a futócéllövő EB
2019. júl. 11. csütörtök | Gyenesdiás
Elkezdődött a futócéllövő EB
10 ország 59 versenyzőjének részvételével rendezik meg az 50 méteres futócéllövő Európa-bajnokságot Gyenesdiáson. A Bakonyerdő Zrt. lőterén magyar versenyzők – köztük a keszthelyi Major Veronika - is képviseltetik magukat. A felnőtt és junior versenyen idén először női és vegyes versenyeket is szerveztek.

A 30+30-as normál szám lassú részével vette kezdetét a viadal. Elsőként a nők állhattak be a megújult lőállásokba. A próbalövések leadását követően 30 lövés állt rendelkezésére a versenyzőknek, ezekkel kellett minél több pontot összegyűjteniük. A sportolók az első nap után nagyon elégedettek voltak a hazai szervezéssel.

„Nagyon jól érzem magam, most fejeztem be a körömet és nagyon elégedett vagyok vele. Azt gondolom, ez egy nagyon szép hely, nagyon jó itt lenni, és nagyon jó az időjárás is. Én Norvégiából érkeztem, ott egy kicsit hűvösebb van. Azt gondolom, hogy a település remek és a helyszín is nagyon jó, és nagyon várom a bajnokság hátralévő részét.” – mondta az egyik Norvég versenyző, Anneline Tangen.

A verseny érdekessége, hogy amikor az olaszok elnyerték a tűzfegyveres és koronglövő úgynevezett nagy EB rendezésének jogát, akkor megállapodtak a Magyar Sportlövők Szövetségével, hogy a futócéllövő szakág versenyeit Gyenesdiáson rendezik meg. A viadal másik különlegessége, hogy idén először női és vegyes versenyszámokat is rendeznek.

„Nagyon fontos a nemi egyenlőség minden sportágban, és ezért azt gondolom, hogy nagyon fontos az is, hogy az 50 méteres futócéllövő versenyeken is rajthoz állhassanak a nők. Ez választ ad arra is, hogy miért vannak vegyes csapatok is." - tájékoztatott Pekka Kuusisto, az Európai Sportlövők Szövetségének (ESC) alelnöke.

A gyenesdiási Európa-bajnokság megnyitóját kedden este tartották a Természet Házánál. Az ünnepségen elhangzott, Gyenesdiás és a Bakonyerdő Zrt. igyekeznek olyan házigazdák lenni, hogy mindenki jó élménnyel távozzon a vetélkedőről. A verseny nem csak helyi, hanem országos viszonylatban is kiemelkedő.

„Egész Magyarország számára dicsőség és megtiszteltetés, hogy ez a futócéllövő Európa-bajnokság Magyarországon kerül megrendezésre. Az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztálya nem csak a szorosan vett vadgazdálkodási feladatokat támogatja és üdvözíti, hanem minden olyan kapcsolódó dolgot, ami a vadgazdálkodás, a vadászat nagyközönséggel való megismertetésével, nagyközönséghez való közelebb vitelével előrébb lendíti ennek az ügynek a dolgát.” - emelte ki Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályvezetője.

Az 50 méteres futócéllövő Európa-bajnokság versenyei vasárnapig tartanak. Csütörtökön a 30 körös gyorslövészetet, a hétvégén pedig a vegyes párosok viadalát láthatják az érdeklődők.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Idén is felállították a LED-falat, melyen a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit lehet közösségben nézni.
| 2022. szep. 14. szerda 18:04 | Karmacs
A menhelyeknak most elsősorban anyagi támogatásra van szükségük.
| 2022. már. 21. hétfő 13:19 | Keszthely
A figyelemfelhívó program a felelős állattartásra és a kutyás turizmusra fókuszált.
| 2021. júl. 12. hétfő 16:07 | Keszthely
Keszthelyen az összes mérkőzést ledfalon is láthatta a közönség.
| 2021. jún. 11. péntek 18:41 | Keszthely
A kivetítőn minden meccset élőben követhetnek az érdeklődők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.