Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Isten-kép-más - újabb kiadvánnyal bővült a Gyenesdiási Antológia sorozata
2023. ápr. 13. csütörtök | Gyenesdiás
Isten-kép-más - újabb kiadvánnyal bővült a Gyenesdiási Antológia sorozata
Újabb kiadvánnyal bővült a Gyenesdiási Antológia sorozata. A hatodik kötetet - amely Nagy Antal Róbert verseit tartalmazza - tegnap mutatták be a nagyközönség számára. A Gyenesdiási Antológia sorozat rendkívül népszerű a helyiek körében, akik szeretik olvasni az írók, költők helyi életről szóló gondolatait.

A hatodik Gyenesdiási Antológia önálló kötet: Nagy Antal Róbert verseit tartalmazza. A száz példányban elkészült kiadvány címében a kötőjelek egy hármas tagolódásra utalnak. Az első rész egyértelműen Istenről szóló verseket ölel fel. Minden szakaszban tizennyolc költeményt talál az olvasó.

Az antológiát a József Attila Művelődési Házban mutatták be. Nagy Antal Róbert a helyi Kárpáti János Általános Iskola pedagógusa, aki egyedi világlátásával, gondolatainak rímekbe szedésével nem először tárulkozik ki és mutatja be költészetét a közönségnek. "A második rész a 'kép', ami egy kórkép, de hát ugye a covidos időszak is például benne van, vagy az akkor átélt saját élményeim, tapasztalataim. Illetve hát sajnos egészségügyi okok miatt több képalkotó eljárás készült rólam: CT, MR tehát az itt átélt élményeimet... például a 'Natív valóságban' egy ilyen vers. A harmadik, a 'más', az egy kicsit a vegyessaláta, tehát ebben szerelemtől, közélettől elkezdve több minden van, ami a 'más'-ba úgymond belefér" - vallotta.

Góth Imre, Gyenesdiás alpolgármestere, a mű szerkesztője elmondta: Nagy Antal Róbert a korábban megjelent antológiákban már megvillanthatta tehetségét, ám most nyílt lehetőség arra, hogy egy teljesen önálló kötetben mutatkozzon be. "Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata nagy örömmel támogatta Nagy Antal Róbert 'Isten-kép-más' verseskötetének a megjelentetését, ami a Gyenesdiási Antológia sorozat hatodik része. Folytatva az elmúlt évek hagyományait, Robi Gyenesdiáson élő, Gyenesdiáshoz kötődő embereknek a gondolatait mutatja be. Arról szól, hogy ő hogyan látja, hogyan élte meg ezeket az éveket Gyenesdiáson" - tette hozzá. Írásai megjelentek már antológiákban, hangos könyvben, a vármegye napilapjának hasábjain, de több alkalommal publikált szépirodalmi folyóiratokban is.

A hatodik Gyenesdiási Antológia a pedagógus olyan verseit tartalmazza, amik az elmúlt években születtek és eddig még nem publikálta azokat a helyiek számára. Amikor ideje engedi, Nagy Antal Róbert leírja érzéseit és egyre több lehetőséget kihasznál a kitárulkozásra.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jan. 8. hétfő 14:05 | Keszthely
Megjelent a Viharfelleg, szilvalekvár című diákantológia.
| 2022. ápr. 11. hétfő 18:26 | Gyenesdiás
A magyar költészet napjára jelent meg a Gyenesdiási Antológia 5. kötete, Bognár István verseivel.
| 2021. ápr. 14. szerda 19:06 | Keszthely
Elkészült Bajzik Lajosné Panni 13. kötetének összeállítása.
| 2021. ápr. 12. hétfő 19:09 | Gyenesdiás
Új verselők is bemutatkoznak a Gyenesdiási Antológiában.
| 2016. jan. 25. hétfő 14:27 | Gyenesdiás
Kiállítással és antológia megjelentetésével tisztelegtek a Magyar Kultúra Napján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Krea Tv
19:00
Híradó
19:15
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.