Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megszentelték a felújított Ranoldert
2018. jan. 24. szerda | Keszthely
Megszentelték a felújított Ranoldert
Ünnepélyes keretek között avatták fel a Ranolder iskola felújított épületét ma délelőtt. Az ünnepség szentmisével vette kezdetét a Fő téri templomban, majd Dr. Márfi Gyula érsek megáldotta a megújult iskolát és az iskola tetején lévő Szűz Mária szobrot is.

A Ranolder iskola felújítási munkálatai 2017 szeptemberében kezdődtek. A fenntartó Veszprémi Érsekség uniós pályázaton nyert 200 millió forintos támogatást, ennek egy részét, 120 millió forintot fordítottak a keszthelyi intézményre. A munkálatok során az épület új szigetelést és nyílászárókat is kapott, emellett a homlokzatra visszakerültek az iskola régi díszei is.

„Az elmúlt 14 évben is ugyanazok között a romos, mondhatjuk azt, majdnem romos körülmények között kellett tanulnunk, dolgoznunk, és egyre inkább romlott az épület állapota. Most tényleg visszakapta a régi fényét és szó szerint az épület megkoronázásaként pedig a Szűzanya szobra, ha sajnos nem is az eredetit lehetett visszatenni, de ismét az épületet díszíti.” - tájékoztatott Őry Gábor, a Ranolder János Általános Iskola igazgatója.

„Túl azon, hogy a pedagógusok és diákok egy szép és az intézmény célkitűzéseihez méltó környezetben élhetik mindennapjaikat, Keszthely városa is gazdagodott egy történelmi épület megszépülésével.” - hangsúlyozta Dr. Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott. Kiemelte, az egyházi oktatás ma nagy felelősséget hordoz, hiszen részt vállal az európai indentitás és a nemzeti sajátosságok megőrzésében. Elhangzott, a Ranolder iskola mindezek mellett nagy hangsúlyt fektet a népi kultúra megőrzésére is.

Dr. Márfi Gyula, veszprémi érsek elmondta, a keszthelyi iskola mellett az érsekség több oktatási intézményére is jutotta  a fejlesztési összegből, de a Ranolderre fordították a támogatás nagyobb részét. Az egyházi elöljáró Isten áldását kérte az intézményre és az egész városra.

„Az összes iskoláink közül ez a keszthelyi a Ranolder iskola volt a legrosszabb állapotban, ezért kellett rá a legtöbb pénzt fordítani. Nekünk nincs olyan, hogy kedvenc iskola, de nyilvánvaló, hogy mindegyik iskola kedves nekünk, és ahol nagyobb a szükség, oda fordít az ember több összeget. Minden esetre nagyon örülök ennek a Ranolder iskolának most.” - hívta fel a figyelmet a veszprémi érsek.

A Ranolder iskola vezetése a jövőben tervezi az intézmény belső tereinek is a megújítását. Erre azonban egyelőre nincs keret, a fenntartó Veszprémi Érsekséggel együtt keresik a pályázati lehetőségeket a kivitelezéshez.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Érsekségi támogatásból és az iskola saját forrásából robotokat, okos táblákat és kémiai eszközöket vettek
| 2024. jan. 8. hétfő 14:48 | Keszthely
Az otthonok mellett munkahelyeket, oktatási intézményeket is megáldanak az atyák a hívek kérésére.
| 2023. nov. 30. csütörtök 17:56 | Keszthely
A tanulók mellett óvodásokat is vártak a közösségi programra.
| 2023. okt. 27. péntek 15:51 | Keszthely
Új gépjárművet vásárolt a Veszprémi Érsekség a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolának.
| 2023. okt. 19. csütörtök 14:39 | Keszthely
Idén is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.