Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megnyitották az idei turisztikai szezont
2023. máj. 1. hétfő | Keszthely
Megnyitották az idei turisztikai szezont
Megnyitották a turisztikai szezont. Az ünnepségen elhangzott, idén is jó nyarat várhatnak a térségi szolgáltatók, Keszthelyen pedig továbbra is várhatók fejlesztések. Az eseményre hajókázással, előadásokkal és kirakodóvásárral is készültek a szervezők.

A cserkészek közreműködésével koszorúzták meg a Balatont, hagyományosan ezzel kezdődött meg a turisztikai szezont. Sokan élvezték ki a hajózási lehetőségeket, az időjárás is kedvezett a vízi kiránduláshoz. A magyar tenger sokaknak nagy kedvence

„Szeretem azt, hogy nyáron olyan pezsgő élet van, sok ember. Viszont télen egy kicsit nyugodt. Én ezt is szeretem, hogy nincs mindig az a rohanás, a sok ember. De amikor kell, amikor jó idő van, amikor az emberek amúgy is boldogok és jól érzik magukat és szabadságukat töltik, akkor viszont van itt minden.” - mondta el Kövi Bernadett.

A megnyitó ünnepségen elhangzott, számos program lesz ebben az évben is a városban. Hamarosan helyszíne lesz a Tour de Hongrie-nak, népszerű a KultUdvar, a Szent István Kupa és a KeszthelyFest is várja az érdeklődőket.  Manninger Jenő kiemelte, a Festetics-örökség nyomán halad tovább a város. Sokat fejlesztenek azért, hogy még több vendéget tudjanak minőségi szolgáltatásokkal fogadni. A polgármester hangsúlyozta, a Helikon és a Sirius Hotel megnyitásával a városhoz méltó színvonalú szálláshelyekkel bővült a kínálat.

„Készülünk ezenkívül a jövőre egy 8,5 milliárd forintos költségvetésű városfejlesztési programra. Keszthely teljes Balaton-parti részén a kutyás strandtól a Libás Strandig összehangoljuk a gépjármű és kerékpáros-gyalogos forgalmat, sétányokat alakítunk ki a meglévők felhasználásával. És természetesen a döntő részét a város felújítására, mértéktartó fejlesztésére fordítjuk.”

A parton színes kirakodóvásár és finom falatok is várták a látogatókat a szezonnyitóra. Az óriáskerék is elindult. Rengetegen sétáltak, nézelődtek a kínálatból. A programra nem csak a térségből, az ország más területeiről is érkeztek Keszthelyre.

„Celldömölkről érkeztünk, ilyen eseményen még nem voltunk ilyen balatoni szezonnyitón. Még nem is láttuk élőben a Balaton megkoszorúzását itt a vízparton. Úgyhogy nagyon tetszik. Sok rendezvény, sok látogató, tetszik nagyon.” - osztotta meg Gálné Judit.

Minden korosztálynak kínáltak programokat a szervezők. A családosoknak is tökéletes kikapcsolódást tudtak nyújtani.

„Zalaszentgrótról érkeztünk. Igazából nagyon sokat jártam ide gyerekkoromba a szüleimmel. Ezért is jöttünk el, mert tudtam, hogy itt jó a hangulat. Nyaranként is nagyon sokszor jövünk le fürdeni is, úgyhogy igazából nem volt kérdés, hogy jövünk-e.” - fogalmazott Keszthelyi-Németh Ramóna.

A szolgáltatók is jó évadra számítanak idén. A térségben is számos programmal készülnek nyárra és őszre is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
Idén is látássérült tandemesek tekerték körbe a Balatont.
| 2024. aug. 14. szerda 19:15 | Keszthely
Minimálisan, de emelkedett tavaly a horgászfogások mennyisége országosan.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Címvédés volt a Kékszalagon. Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. tókerülő versenyen.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2024. jún. 26. szerda 19:15 | Balaton
A vízimentők a balesetek megelőzésére hívják fel a figyelmet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:00
Objektív
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.