Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Együtt a mozgás öröméért
2017. aug. 18. péntek | Keszthely
Együtt a mozgás öröméért
Látássérültek és látók kerékpározzák körbe a Balatont a héten. A Mozdulj! Egyesület hetedik alkalommal szervezte meg a sportrendezvényt, ahol a fogyatékkal élők látó társai és tandembiciklik segítségével pattanhattak nyeregbe. A 220 kilométeres távnak egyik állomása volt Keszthely is.

A mozgás és a közösségbe tartozás élményét ünnepelték látássérültek és látók Keszthelyen. A túrázók Balatonföldvárról indultak, és a program második napján érkeztek Keszthelyre, ahol egy flashmob keretein belül mutatkoztak be. A résztvevő látássérültek közül többen már évek óta tekernek együtt a csapattal.

„Nagyon nagy vonzalom, és nem lehet a bűvköréből megszabadulni. Tehát hogyha az ember azt tervezné esetleg, hogy elhagyja őket, és más irányba indul el az életben, akkor is mindig nagyon vonzódni fogunk hozzájuk, és nagyon jó velük együtt tekerni a Balaton körül.” - mondta az egyik túrázó, Magyar Csaba.

Az egyesület kezdeményezése és a résztvevők teljesítménye is példamutató – emelte ki köszöntőjében Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.A rendezvény fővédnökségét Horváth Lajos rallyversenyző vállalta magára. A 2017-ben a Dakar Rallyt is megjárt sportember Keszthelyen csatlakozott a csapathoz.

„Én motorversenyző vagyok, és megjártam a világ leghosszabb és legnehezebb tereprally versenyét. Ott sok behatás ért, és azt gondolom, hogy ez mind eltörpül amellett, amit a vakok átélnek nap mint nap: Nagyon büszke voltam arra, hogy engem kértek fel, és tudom képviselni őket mindenhol. Mellette van egy kis önös érdek is, mert feltöltődöm belőlük.” - emelte ki a Mozdulj! fővédnöke.

A túrázókat Tál Zoltán, a Fő téri templom plébánosa is köszöntötte, majd Isten áldását kérte a résztvevőkre. A Fő téren egy rövid bemutatót is rögtönöztek a bringások, ahol az érdeklődők kipróbálhatták a tandemkerékpárokat is. A program a sportolás mellett a fogyatékkal élők képességeire is szeretné ráirányítani a figyelmet.

„Egyrészt a látássérült barátaink megmutathatják a világnak, hogy micsoda teljesítményekre képesek, legyen ez egy kerékpározás, vagy akár más sportesemény. Másrészt pedig vigyünk annak a fontosságát, hogy mennyire fontos az a fajta esélyegyenlőség, amikor közös, integrált közösséget teremtünk, és így sportolunk, vagy akár így szervezünk egy hétköznapi tevékenységet.” - hangsúlyozta Dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Egyesület elnöke.

A túrázók 5 nap alatt kerülik körbe a Balatont. Keszthelyről Gyenesdiáson át Badacsony fele vezetett az útjuk, a csütörtöki túra végállomása pedig Pálköve volt. A résztvevők naponta átlagosan 30-40 kilométert tekernek majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2023. aug. 15. kedd 19:08 | Balatongyörök
Elől a látó, hátul a látássérült résztvevő ül a bringán - ezzel fejezik ki az összetartozást.
| 2022. aug. 18. csütörtök 16:57 | Keszthely
Látássérültek és segítőik hat napos túrán kerülték meg a Balatont. Keszthelyen műsort adtak a főtéren.
| 2019. aug. 19. hétfő 14:39 | Keszthely
Tandem kerékpárral kerülik meg a Balaton látók és látássérültek.
| 2018. aug. 21. kedd 16:47 | Keszthely
A sport segítségével bontanak le falakat a fogyatékkal élők és az egészségesek között.
| 2020. jún. 22. hétfő 15:01 | Keszthely
A 6. alkalommal megszervezett esemény célja a közösségépítés és a sport népszerűsítése.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.