Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Alkotótábor Reziben
2017. aug. 7. hétfő | Rezi
Alkotótábor Reziben
Harminckilenc gyermek számára rendeztek alkotótábort Reziben. A lurkók több helyszínen ismerkedhetnek meg olyan, kézügyességet igénylő tevékenységekkel, amik a tehetségük kibontakozásában segítenek. A Tafota Istvánné szervezte táborban pedagógusok, oktatók, szobrászok, művészek segítségével ügyeskednek a gyerekek.

Csak egy vékonyabb faág és egy konzerves doboz - ennyi és némi kézügyesség kell ahhoz, hogy ez az egyszerű hangszer elkészüljön. Faragott botokat, sípokat is készítenek a gyerekek ezen a munkaállomáson. A gyenesdiási Gál Marcell is éppen itt dolgozik. Azt mondja, jól érzi magát a táborban.

"Reziben ez már a második táborom. Voltam a vártáborban is. Itt is sok mindent faragunk, faragtunk már karómanót, túrabotot és most faragjuk a receficét." - mondta Gál Marcell.

Egy másik helyszínen agyagozni tanulnak a gyerekek. Hímzés, fonás, textilszobrászat, gyöngyfűzés, ékszerkészítés, tűzzománcozás, rajzolás-festés és batikolás is zajlik a táborban. A palesztin származású Owaimer Aisha már kicsi kora óta minden évben visszatér ide.

Owaimer Aisha: "Például én is most batikolok, lehet zománcozni is a mai naptól és mennek a turistaházba sokan agyagozni. Voltunk tegnap például sütni is, ez nekem nagyon tetszett. Én nem igazán szoktam sütögetni, de ilyenkor mindig részt veszek ilyenben is és szerencsére jól sikerült az egész." 

Naponta négy-öt munkaállomás áll rendelkezésre attól függően, hogy a kézműves szakemberek hogyan tudnak érkezni. Az idei, a rezi iskolában megrendezett alkotótábor már a tizenegyedik. A programok összeállításában, a foglalkozásokon Zubai Etelka művészeti vezető is közreműködik.

"Megmutatják, hogy ők mennyire ügyesek. A kiállításon szokott ez nagyon szépen lejönni: amikor mutatják a szüleiknek, hogy “ezt is én csináltam”, a szülő el sem akarja hinni szinte, hogy “ezt tényleg az én gyermekem csinálta”. Mindenki jó valamiben. Ez az iskolánk mottója is és ha erre nem adunk lehetőséget, hogy előhozzák, mert csak a tablet, a számítógép, a telefon előtt dolgoznak, akkor nem tudjuk meg, hogy mi az ami tehetség lakozik benne." - nyilatkozta Zubai Etelka, Rezi Gyermek- és Ifjúsági Alkotó- és Fafaragótábor művészeti vezetője.

Az idei tábor témája a Rezi vár, az elkészült munkákban ez köszön vissza. Harminckilenc gyermek vesz részt a foglalkozásokon - nem csak Reziből, hanem a környékbeli településekről is. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. aug. 14. hétfő 16:23 | Gyenesdiás
Harmadszorra rendezték meg Gyenesdiáson az alkotótábort.
| 2019. júl. 22. hétfő 17:07 | Cserszegtomaj
A záró kiállításon a hagyományok szerint a résztvevők munkái mutatkoztak be.
| 2018. júl. 13. péntek 11:36 | Alsópáhok
Idén kilenc festő és egy fafaragó dolgozik hétfő óta a község vendégeként.
| 2017. okt. 13. péntek 17:15 | Rezi
Egy héten át alkottak a festők Reziben a II. Szent Lukács Művésztelepen.
| 2017. júl. 20. csütörtök 16:04 | Keszthely
A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával tartottak népművészeti tábort az Alkotóházban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.