+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Támadnak a vírusok
2023. január 13. péntek 19:06 - Keszthely
Támadnak a vírusok
A koronavírus-járvány két évre feledtette velünk az influenzát és a szokásos téli betegségeket. Az idén azonban ez visszatért és vele párhuzamosan újabb és újabb vírusvariánsok okoznak felső légúti panaszokat. Több orvos is figyelmeztet arra, hogy bizonyos helyeken újból elő kellene venni a maszkot.

A híradások szerint az Omikron vírus legyengült és nem olyan veszélyes, valamint, a különböző új variánsokból is sokkal hamarabb gyógyul a fertőzött beteg. Azonban a téli időszakban más vírusok és baktériumok is okoznak kellemetlen tüneteket és betegítik meg a szervezetet. Az influenza is rohamosan terjed hazánkban. "Szerencse még ezen a környéken nem jellemző. Nagy városokban, Budapesten egyre több van. Különböző felső légúti, úgymond influenzaszerű megbetegedések főképp a gyerekek között tarolnak még. Jellemzően ez a kéz-láb vírus, a Coxsackie-vírus variánsa, ami kéz és lábon bőrelváltozásokat okoz, ezek egyre többen vannak. Elkezdődött az iskola. Az iskolának a hátulütője az óvodásoknak, a bölcsődéseknek, különböző kórokozóknak a kicserélése."- mondta el Dr. Vajda Gábor háziorvos.

Vajda doktor azt mondja, az elsődleges védekezés - már amelyik betegségnél lehet - a védőoltás. Az influenza ellenit sem késő beadatni, mert nincs még kiterjedt járvány. A házi orvos szerint ilyenkor nagyon fontos a vitaminpótlás is. A megfelelő dózisú C és D vitamin mellett fogyasszunk sokkal több zöldséget és gyümölcsöt, valamint a mozgást is iktassuk be a mindennapokba. A szakember hozzátette, az időjárás is ideális körülményeket teremt a kórokozók terjedésének. A fertőzés kockázatának csökkentésére fokozottan kell törekedni. Sokan időben megkezdték a vírusok elleni védekezést.

"Vitaminokat szedünk, sűrű kézmosás. Ha olyan helyen vagyunk kézfertőtlenítő – a kocsiban van- és vigyázunk egymásra meg az illemszabályokat betartjuk. Nincs levegőbe prüszkölés, kéz „előtét”, gyerekeknek is."- mondta Kampits Balázs.

A zárt terek a vírusok melegágyai. Ha olyan helyre megyünk, ahol több ember tartózkodik, vegyük elő újból a maszkot javasolja egyre több orvos. Használatával nem csak magunkat, hanem embertársainkat is megvédhetük a fertőzéstől.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus