+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Karácsonyvárás a Zöldmezőben
2022. december 21. szerda 17:31 - Keszthely
Karácsonyvárás a Zöldmezőben
Karácsonyi műsorral készültek az ünnepre a Zöldmező utcai iskola diákjai. Az eseményre Csótár András, az emberi Erőforrások Bizottságának elnöke is ellátogatott, aki ajándékkal is kedveskedett a tanulóknak. A fiatalok egész adventben készültek a karácsonyra különböző közösségi programokkal.

A Csettegők előadásával kezdődött az ünnepi műsor. A gyerekek nagyon szeretik ezt az együttest, amelyben mindig az adott esemény témájához kapcsolódó zenét tanulnak meg. Az iskola tornatermében a diákok többsége megmutatta magát. A közönség szavalatot és dalt is hallhatott. A fiatalok nagyon készülnek az ünnepre.         

„Teát főzünk közösen, süteményt sütünk, voltunk a templomban megnézni a betlehemet, a karácsonyi műsorban is most szerepelek.” - mondta Károly Ákos István, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI tanulója.

Az iskolában kiemelten fontos a közösségi élet. Egész évben szerveznek programokat az intézményen kívül is, de a jeles napokra is mindig állítanak össze műsort. A fiatalok szívesen vesznek részt ezeken a rendezvényeken. Az adventi időszakban is számos élményben volt részük a diákoknak.

„Nálunk már az advent első gyertyagyújtásával megkezdődött a készülődés. Minden hétfőn volt egy kis műsor. Csettegő zenekarunk adott elő egy számot, ennek keretében gyertyát gyújtottunk, felnőtt pedagógus karunk énekeket adott elő a diákoknak, illetve egy jelelés volt az utolsó hétfőn. Most pedig a karácsonyi műsor.” - emelte ki Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI intézményvezetője.

A gyerekek nagyon színes műsort adtak az iskolában. A kicsik és a nagyok egyaránt kiálltak a közönség elé. A programon jelen volt Manninger Jenő, Keszthely polgármestere is. Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke az önkormányzat ajándékát adta át az iskolának.

„Ezeknek az ajándékoknak az értéke nem csekély. Az óvodának adtuk a legtöbbet, 300 ezer forintot, és közel ennyit a csecsemőgondozással, és idősgondozással foglalkozó ESZI-nek. Az általános iskoláknak körülbelül átlagosan 100 ezer forintot. Összesen majdnem 1,5 millió forintot tudtunk kiosztani.” - tájékoztatott Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

Keszthely önkormányzatának fontos, hogy egész évben, így karácsonykor is támogassa a különböző intézményeket. Az ajándékokat sok esetben igyekeznek személyesen eljuttatni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus