Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Karácsony a Zöldmezőben
2023. dec. 21. csütörtök | Keszthely
Karácsony a Zöldmezőben
Karácsonyi műsort adtak a Zöldmező utcai iskola diákjai. Ezúttal a negyedik osztályosok vállalták, hogy megörvendeztetik a közönséget. Az intézményben hagyomány, hogy egész adventben készülődnek az ünnepre, hiszen a gyerekek és a pedagógusok idejük nagy részét az iskolában töltik.

A rénszarvasok is megérkeztek a Zöldmezőbe. A gyerekek Zséda egyik közkedvelt karácsonyi dalára táncoltak. Az iskolában minden évben összetett és színvonalas műsorral készülnek. A gyerekek a tánc mellett az idén is vállalták, hogy karácsonyi verseket szavalnak. A program összeállításában a nagyobb diákok segítettek a negyedikeseknek, akik szintén nagyon jól érezték magukat a próbafolyamat és a fellépés alatt is.     

„Viszonylag egész hamar össze tudtunk rázódni, és sikerült jó hangulatú próbákat alkotni. Igazából minden szerdán próbáltunk sokat, hogy sikerüljön, és így egészen jól sikerült azt kell mondanom.” - mondta a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI tanulója, Kovács Noémi.

Az ünnepségen a jól ismert karácsonyi dallamok is felcsendültek. A gyerekek egy történetet meséltek el, ahol a család nagyon várja haza a dolgozó édesapát. A testvérpár semmi mást nem kér ajándékba az édesanyjuktól csak azt, hogy legyen együtt a család. Ez a mindennapokban is nagyon fontos, de karácsonykor még fontosabbá válik a közösen eltöltött minőségi idő, az együttlét, az öröm és a béke. A Zöldmező utcai iskolában törekednek arra, hogy a gyerekek megérezzék, az ünnep nem elsősorban az ajándékozásról szól, hanem sokkal mélyebb tartalma van.

„Istenigazából a köszöntőben is elmondtam, hogy az iskola egy második otthon. A gyerekek nagyon sok időt töltenek az iskolában. Ugyanúgy elkezdünk készülni decemberben az adventre. Külsőleg megszépül az iskola, aztán próbálunk programok révén belsőleg is ráhangolódni, mivel reggeltől délutánig itt vannak a gyerekek. Aztán amikor karácsonykor tényleg otthon lesznek a családjukkal, akkor kívül-belül felkészülve vigyék azt a hangulatot, amelyről a karácsony szól.” - tájékoztatott Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI igazgatója.

A gyerekek nagy örömmel mutatták be produkciójukat a közönségnek. A műsor végén ajándékot adtak a város elöljáróinak. Manninger Jenő támogatásáról biztosította az intézményt. Az iskola vezetője köszönetet mondott Csótár Andrásnak, és bemutatta azt a pólót, amelyet az Emberi Erőforrások Bizottságának adományából csináltattak.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 22. péntek 14:39 | Keszthely
Az ünnepek alatt jelentősen megnő a lakástüzek száma.
| 2023. dec. 19. kedd 16:43 | Keszthely
A Mikulás is meglátogatta a tagságot, akik tagtársaik műsorát is élvezhették a szeretetünnepen.
| 2023. dec. 19. kedd 16:40 | Keszthely
Dekorációs tárgyakat és mézeskalácsot készíthettek az érdeklődők a Balatoni Múzeumban.
| 2023. dec. 18. hétfő 15:32 | Keszthely
Idén is több karton édességet ajánlott fel a keszthelyi gyár.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.