Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Megérkezett a Mikulás
2023. dec. 6. szerda | Keszthely
Megérkezett a Mikulás
A város több pontján is felbukkant a Mikulás. A Zöldmező Utcai és a Csány-Szendrey iskolában is megajándékozta a gyerekeket, de délután megérkezett a Fő térre is. Mindenhol nagyon lelkesen fogadták a nagyszakállút, aki nagy örömmel találkozott a gyerekekkel az idén is.

Sportautóval érkezett ebben az évben is a Mikulás a Zöldmező Utcai Általános Iskola udvarára. Természetesen nem jött üres kézzel. Folyamatosan kerültek elő a szaloncukrok a puttonyból. A tanulók már nagyon várták, szeretik ezt az ünnepet.                

„Legalább tudom, hogy a húgommal is együtt lehetünk majd otthon, meg a családommal.” - mondta a Zöldmező Utca Általános Iskola és EGYMI tanulója, Kovács Zalán Botond.

A Télapó jókívánságokkal is kedveskedett a fiataloknak. Megígértette velük, hogy minden esetben szót fogadnak, mert ő csak a jó gyerekeket látogatja meg. Horváth Tamás képviselő szervezésében három különleges jármű érkezett. A versenyautókat Gyors Péter, Leskó László és Adorján Ákos közreműködésével mutatták be. Az osztályfőnökök által kiválasztott, legszorgalmasabb tanulók egy élményútra is elmehettek.           

„Hatalmas nagy élmény egy az, maga a Mikulás-várás, ugye erre készülünk azért már jó két hete. És azért minden gyerek gyerek, és nagyon várja a Mikulást. A másik, hogy ilyen hiper-szuper autók, az a fiatalokat nagyon lenyűgözi. És az, hogy megnézhetik és beülhetnek, ez hatalmas nagy öröm és élmény.” - emelte ki Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utca Általános Iskola és EGYMI igazgatója.

A Csány-Szendrey iskolába is megérkezett a Mikulás. A hagyományok szerint motorral látogat el a gyerekekhez a nagyszakállú, az időjárás miatt azonban ezúttal az aulában fogadták a fiatalok. Az iskolások nagyon várták a Télapót nemcsak az intézményben, hanem otthon is.

„Én nagyon vártam a Mikulást, írtam is neki levelet. Azt kértem, hogy találkozhassak Rudolffal, és elvitte. Remélem, hogy fogok találkozni Rudolffal.” - mondta a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulója, Munkácsi Réka.

„Otthon kaptam egy csomó szaloncukrot meg új kalendáriumot. Én nagyon boldog voltam, amikor hazaértem és megláttam, hogy a Mikulásnak az ajándékai ott vártak az ablakban.” - mondta az intézmény másik diákja, Tubor Alma.

A gyerekek minden évben nagyon örülnek a Mikulásnak. A nagyszakállú is szívesen látogatja meg őket, hiszen nagy szeretettel fogadják a fiatalok. Az idén a Télapó is meglepődött a lelkes fogadtatáson.

„Ekkor ovációval és ilyen tapssal, meg ilyen reagálással életemben még nem találkoztam. Ennyi gyerek. Egyszerűen egy pillanatra annyira meglepődtem, hogy alig jött ki a számon mondta, hogy tudjam őket köszönteni.” - emelte ki a Mikulás.

Az iskolában minden évben fogadják a nagyszakállút. A gyerekek nagyon készülnek a látogatásra, hiszen nagy élmény találkozni a Mikulással. Emellett azoknak is szeretnének örömet csempészni a napjukba, akik más helyszínen esetleg nem tudnak találkozni a Mikulással.

„A gyerekeknek ez nagyon nagy esemény, már napok óta, sőt hetek óta készülnek rá, hogy jön a Mikulás. Várják, ajándékot készítenek neki, verset, éneket tanulnak. Olyan osztályokba is eljut így, vagy olyan osztályokban lévő gyereke is találkoznak vele, akikhez esetleg nem megy el a Mikulás.” - tájékoztatott Tikos Ágnes, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanítója.

A Fő térre ezúttal is hintón érkezett a Mikulás. Az egész napos eső délutánra alábbhagyott, így nagyon sok család várta a Télapót. A nagyszakállú megállt az útja során, hogy szaloncukrot osszon és fényképeket készítsen. A sátor alatt felállított fotelben arra is talált alkalmat, hogy beszélgessen a gyerekekkel. Keszthely város Mikulását az idén is hatalmas gyereksereg fogadta.         

Lendvai Bianka, Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2023. dec. 19. kedd 16:43 | Keszthely
A Mikulás is meglátogatta a tagságot, akik tagtársaik műsorát is élvezhették a szeretetünnepen.
| 2022. dec. 6. kedd 17:04 | Keszthely
A Majormúzeumban színházi előadás és vendégség is várta a szülőket és a gyerekeket.
| 2022. dec. 6. kedd 16:25 | Keszthely
A nagyszakállú nem csak a gyerekeket, hanem az állatpark lakóit is megajándékozta.
| 2022. dec. 6. kedd 14:51 | Keszthely
Szaloncukorral és élményautózással örvendeztette meg a fiatalokat.
| 2022. dec. 5. hétfő 16:50 | Balatonszentgyörgy
Egy balatonszentgyörgyi kávézó tulajdonosa szervezett jótékonysági programot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.