+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerű volt a Kulcs Kupa
2022. november 29. kedd 13:51 - Keszthely
Népszerű volt a Kulcs Kupa
Szezonzáró vitorlás kupát szervezett a Keszthelyi Túravitorlás Club. Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt. A megmérettetés célja, hogy hosszabbítsák a szezont a Balatonon. A részvételi díjak felét a klub hagyományos adventi jótékonysági adománygyűjtéséhez ajánlották fel.

Kormányosi értekezlettel kezdődött a nap a Keszthelyi Túravitorlás Clubnál. A kötetlen beszélgetés közben ismertette Kayser Miklós a vitorlázókkal a pálya teljesítésének feltételeit.

11 órakor startoltak el a hajók a Keszthelyi-öbölben.  A pályát úgy határozták meg, hogy minden hajónak teljesíthető legyen. Háromszor kellett megkerülniük a kijelölt bójákat. A szezonzáró megmérettetés a Balaton nyugati-medencéjében az év utolsó versenye, melyre az ország minden területéről érkeztek sportolók. Többen hangsúlyozták, a szezonzáró esemény egy örömvitorlázás, mely a közösségépítésről a találkozásokról szól.

„Vegyes érzésekkel jöttünk el erre az idei utolsó keszthelyi versenyre. Egyrészt ugye szomorúak vagyunk, mert hogy véget ér a szezon. Másrészt pedig örülünk, mert hogy november 26-án elmondhatjuk, hogy még részt veszünk itt egy versenyen.” - mondta el Pálfy Tamás.

A Kulcs Kupát évek óta megrendezi a Keszthelyi Túravitorlás Club. A korábbi versenyeken az abszolút utolsó hajó kapta meg a vándorkulcsot, így zárták a szezont. Ebben az évben azonban még népszerűbb lett a verseny, mindegyik osztályból neveztek vitorlásokat. A sportolók jó szezont zártak, számos megmérettetésen vehettek részt idén.

„Jó szezonunk volt. Nyilván az, hogy a tóban kevés volt a víz, extrém alacsony volt a vízállás, ez nehezítette a körülményeket, de amikor tudtuk, akkor kihasználtuk a lehetőséget és vitorláztunk.” - osztotta meg Gárdos Péter, a KTC elnöke.

Bár a szezont lezárták, a KTC-nek nem ez volt az utolsó rendezvénye az évben. Idén is tartanak jótékonysági délutánt a Fő téren, ez december 18-án lesz. A Kulcs Kupa részvételi díjának 50%-át is már a gyűjtéshez ajánlották fel.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus