+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kedvezmények az ingatlanbérlőknek
2022. október 27. csütörtök 15:20 - Keszthely
Kedvezmények az ingatlanbérlőknek
Kedvezményeket ad az ingatlanbérlőknek az önkormányzat – erről csütörtöki ülésen döntött a keszthelyi képviselőtestület. A városatyák több beruházásról is határoztak. Közbeszerzéseket írnak ki csapadékvíz-elvezetési és területfejlesztési projektekre.

A megemelkedett energiaárak miatt az önkormányzat is nehézségekkel küszködik, de erejéhez mérten kedvezményeket ad. A testület még 2020-ban döntött arról, hogy megemeli az önkormányzati lakások bérleti díját. A hatályos rendelet szerint ezt január elsejével tennék meg. Ezt most májusra halasztották, hogy a megnövekedett téli rezsit ne tetézzék a drágább lakbérrel. A testület arról is határozott, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek továbbra is kapják a 30 százalékos kedvezményt, egészen 2023. április 30-ig.

Manninger Jenő polgármester: „Jóvá kellett hagyni az előkészített projektek elindítását: Keszthely Zámor városrészében egy csapadékvíz-kezelés fejlesztése és egy kisebb projekt még a belvárosi csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatban. Illetve a Zöldváros projektnél, ami több részből áll, de folynak már a munkák a Zeppelin téren, indul a munka a Helikon parkban és még a KRESZ park egy kisebb részére - amit szeretnénk szintén felújítani  - közbeszerzési eljárást írunk ki.”

Ezeket a fejlesztéseket a jövő évben kell megvalósítani. A beruházásokat uniós forrásból végzik el. Végleges döntést hoztak a képviselők a Sörház utca átnevezéséről, ezt mostantól Reischl Imre utcának hívják. Több helyi civil szervezet javaslata alapján terjesztette ezt az átnevezést a döntéshozók elé a polgármester. Manninger Jenő úgy véli, hogy a többség támogatását tudhatják ebben maguk mögött. Megjegyezte, az ellenzéki képviselők nem szavazták meg az egykori Makarenkó, majd Sörház utca névváltoztatását.    

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus