Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fiatalokat támogat a Keszthely Hazavár
2024. aug. 15. csütörtök | Keszthely
Fiatalokat támogat a Keszthely Hazavár
Újabb fiatal párok kapnak kedvezményes lakhatási lehetőséget a Keszthely Hazavár programnak köszönhetően. Az előző pályázat keretében 2022-ben adtak kettő felújított és teljeskörűen berendezett önkormányzati tulajdonú lakást a kedvezményezetteknek. Nekik augusztus 30-ig kell elhagyniuk az ingatlanokat. A kitűzött cél megvalósult, hiszen mindkét pár saját tulajdonú lakásba költözhet.

Ezt az önkormányzati lakást a Keszthely Hazavár keretében újították fel. Az ifjúságot segítő támogatási program forrásából be is bútorozták az ingatlant. A bérlakásokat egy-egy évre kaphatták meg a fiatal párok, melyeket további egy évig igényelhették újra. A Keszthely Hazavár célja, hogy a Keszthelyen élő, innen elszármazott, illetve itt letelepülni szándékozó 18 és 35 év közötti pályakezdőket segítse az életkezdésben.

„Hosszú évek óta szerettünk volna segíteni a fiatalok lakhatásán. Ezért mi 2020 előtt – illetve a város önkormányzata – pályázatot adott be, ifjúság számára lakások igénybevételére. Ehhez belvárosi lakások lettek kijelölve, melyek el is készültek, és ezekben a lakásokban már 2 fiatal pár már 2 éven keresztül lakott is. Most azon alkalomból jöttünk össze, hogy ezt a 2 lakást újabb 2 fiatal pár veheti igénybe most 1 esztendőre.” - magyarázta el a létrehozás körülményeit Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

Péter Brúnó és párja kapja meg az egyik lakást. A szülők találták és javasolták nekik ezt a lehetőséget. A szerződésüket szerdán írták alá. Egy bírálóbizottság döntött a pályázatukról. Szeptemberben már be is költözhetnek új otthonukba.

„Egy évre egy önkormányzati lakást pályáztunk meg, amit albérletfizetés nélkül tudunk igénybe venni, csak a rezsit kell fizetni,a mi segít a pályakezdőknek.”

Pócs Nándor és felesége, Fruzsina is szeptemberben költözhet a pályázati programban elnyert ingatlanba. Ők is akár két évig élhetnek itt. Azt mondják, az életkezdésben, a gyermekvállalást megelőzően nagy segítség nekik az átmeneti lakhatás.

„Nyilván az, hogy nem kell albérleti költséget fizetnie ez olyan elképesztő előnyt jelent, hogy addig amíg úgy igazán sínre nem állunk, meg még azelőtt, hogy lenne gyerek, ez szerintem az átmeneti időszakra ez egy borzasztó nagy segítség.”

A Keszthely Hazavár program alapfeltétele, hogy a pályázók keszthelyi lakcímmel rendelkezzenek, amit a támogatás lejárta után 5 évig meg kell tartaniuk. Emellett 25 óra önkéntes közösségi tevékenységet kell vállalniuk. Így kapják meg a teljesen bebútorozott ingatlant, melyért csak a rezsiköltséget kell fizetniük. A lehetőség nagyon hasznos a pályázók szerint, hiszen sokkal több lehetőségük van összegyűjteni az életkezdéshez szükséges összeget a kedvezmények által. A pályázat 2018-ban kezdődött el. A teljes projektre csaknem 200 millió forintot nyert a város az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében. Ebből az első lakáshoz jutás mellett tanulmányi-, kereseti- és rezsitámogatással is segítették a fiatalokat. Az ő támogatásuk mellett az önkormányzati lakások állapota is jelentősen javult.  

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 5. hétfő 19:15 | Hévíz
A szerződésbontások általában nem végződnek happy end-del, ám Hévízen az ellenkezője történik. Hamarosan folytatódhat a Deák tér rendezése.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
A gyermekorvosi ügyelet, bölcsődeépítés és pályázatok is napirenden voltak a keszthelyi képviselő-testület pénteki ülésén.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön.
| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Balatongyörök
Országszerte mintegy 800 cukrászda igényelhet egy-egy millió forintot a nyár folyamán.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.