+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Versennyel zárta a szezont a Keszthelyi Yacht Club
2022. október 25. kedd 17:00 - Keszthely
Versennyel zárta a szezont a Keszthelyi Yacht Club
Több mint 30 hajó állt rajthoz szombaton Keszthelyen. A Last minute Regatta a Keszthelyi Yacht Club szezonzáró vitorlásversenye, ahol a felnőttek mellett a klub tanítványai is kipróbálhatták magukat. Az indulókat különböző osztályok szerint díjazták, de abszolút első helyezettet is hirdettek.

Eltolt rajtokkal indultak el a hajók. Elsőként a leglassabb vitorlások álltak a startmezőre, a többiek negyed óránként követték őket. A versenyen bárki indulhatott, aki szerette volna kipróbálni saját magát, a legénységét és a hajóját.           

„Adrián barátom itt a helyi orvos, és neki köszönhetem, hogy itt vagyok. A hajót is, meg ezt az egész történetet, hogy most itt vagyok.” - mondta egy versenyző, Németh Péter.

A Keszthelyi Yacht Club egész nyáron szervez versenyeket. A Szombati Sorozat nagyon népszerű a vitorlázók körében, gyakorlott versenyzők és kezdők is rajthoz állnak a nyári hétvégéken. Az ősz beköszöntével a végéhez közeledik a vitorlás szezon, szombaton azonban kifejezetten jó időben versenyezhettek a résztvevők.

„Az összes KYC-es versenyen próbálunk elindulni. Ott van a Szombati Sorozat, az egyik kedvenc versenyünk. Ugyanezzel a hajóosztállyal, amivel itt el szoktunk indulni, versenyzünk a balatonfüredi nagyobb mezőnyös versenyeken is. Nagyon jó kikapcsolódás, és nagyon jó kis családias.” - tette hozzá egy másik versenyző, Szabó Péter.

A Last Minute Regattán a KYC tanítványai is elindultak. A klubnak fontos, hogy a vitorlázni tanuló gyerekeknek legyen lehetőségük találkozni a felnőttekkel, olyan versenyzőkkel, akik nem csak hazai, hanem nemzetközi sikereket is a magukénak mondhatnak.

„A Szombati Sorozat után ez zárja a versenyszezonunkat, ami a KYC-ben most nagyon jó volt. 18-20 gyerekünk rendszeresen járt bajnokságokra külföldön, eredményeket értek el. Ebben a mezőnyben is azért, akik riportot adtak most, azok magyar bajnokok, Európa-bajnokok, világbajnokok különböző hajóosztályokban. Nagy részük keszthelyi származású, és hazajárnak. Nem Keszthelyen élnek mostmár, de a versenyeink zömére hazajönnek.” - tájékoztatott Tompos Kálmán, a Keszthelyi Yacht Club elnöke.

A Last Minute regatta pályáját az olimpiai pályája alapján jelölték ki. A verseny a Nemzetközi és a Magyar Vitorlás Szövetség szabályainak megfelelően zajlott.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus