+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjakra
2022. október 7. péntek 13:13 - Keszthely
Lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjakra
November 3-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjakra. A program a felsőoktatásban tanuló, hátrányos szociális helyzetű diákokat támogatja. Keszthely önkormányzata idén is kiírta a pályázatot, a részletes feltételekről a város honlapján lehet tájékozódni.

A program célja a hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatási tanulmányainak támogatása az esélyteremtés érdekében. Az összegre azok pályázhatnak, akik állandó lakcímmel rendelkeznek Keszthelyen és nappali tagozatos, teljes idejű jogviszonnyal rendelkeznek. A támogatás állami és önköltséges formában tanulók esetében is adható. Az elnyert összeg szabadon felhasználható.

„Kollégista vagyok. Keszthelyre feljárás, az, hogy a kollégiumot fizessük, hogy ott együnk, nyilván az pénzbe kerül. A mai világban meg egyre többe sajnos, úgyhogy minden forint segítség.” - mondta Magai Réka, a MATE Georgikon Campus hallgatója.

Keszthelyen az idén 2 millió forint a Bursa Hungarica pályázat keretösszege, amelyet a magyar állam további 2 millióval egészít ki.  Az ösztöndíjra nem csak az egyetemi hallgatók pályázhatnak, hanem azok is, akik a jövő évben kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. Az elnyert támogatás ez esetben azonban csak akkor jár, ha felvételt nyernek felsőoktatási intézménybe. A pályázat benyújtásánál igazolni kell a hallgatói jogviszonyt, és a pályázó, valamint a vele egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelmét. A támogatás 10 hónapra szól.   

„Hogyha figyelembe vesszük azt, hogy körülbelül 40, felsőoktatásban, és utolsó éves középiskolai tanulmányait végző, többnyire gimnáziumban tanuló fiatal szokott pályázni, akkor azért azt mondhatom, hogy ez már 10 hónapon keresztül egy jelentős összeg lehet a fiatalok számára. A kritérium az, hogy Keszthelyen lakóhellyel kell rendelkezniük, és szociálisan rászorulónak kell lenniük. Ezeket hivatalosan vizsgálni is fogjuk. A szociális rászorultságot különböző kritériumok szerint nézzük meg, és ezek alapján döntjük el, hogy milyen pályázati összeget tudunk biztosítani egy-egy fiatalnak.” - tájékoztatott Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

A támogatás maximális összege 5000 forint havonta, ezt az állam ugyanezzel az összeggel egészíti ki. Pályázni a Bursa Hungarica elektronikus rendszerén keresztül lehet regisztrációt követően. A pályázat beadási határideje november 3-a, az elbírálási határidő december 5-e.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus