Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Még nem késő pályázni
2018. nov. 1. csütörtök | Keszthely
Még nem késő pályázni
Keszthely Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén is kiírta a Bursa Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot. A város 2,5 millió forintot különített el e célra. Egy pályázó havonta akár 6 és 10 ezer forint közötti összeget is kaphat. Országosan évente több mint 22 000 pályázó részesül támogatásban, ez éves szinten 2 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.

Szanati Angéla a Georgikon mesterszakos hallgatója. Három éve pályázott először a Bursa ösztöndíjra. Azt mondja, hogy mindig sikeresen elnyerte a támogatást. Lakóhelyének önkormányzatától és az egyetemtől is kapott ösztöndíjat, tanulmányi félévenként 5-5 hónapig.

„Tízezer forintot kaptam havonta. Ezt mindig fel tudtam használni, elsősorban egyetemi tankönyveket szoktam belőle vásárolni, készítettem belőle már tudományos posztert, illetve konferenciákra nevezési díjat, részvételi díjat tudtam belőle fizetni” - nyilatkozta a mesterszakos hallgató. 

Minden hallgatónak a lakóhelye szerinti önkormányzatnál kell pályáznia. Az ösztöndíjat nappali tagozatos hallgatók igényelhetik. A támogatás szociális alapú, a hallgatói jogviszony mellett jövedelem, vagy vagyonnyilatkozatot kell benyújtani. Az egyetemisták mellett a felsőoktatásba készülő végzős középiskolások is élhetnek a lehetőséggel.

Csótár András azt mondja, hogy a Keszthelyen rendelkezésre álló 2,5 millió forintos keretből és az állami kiegészítésből akár havi 10 ezer forintot is kaphat egy-egy pályázó. A támogatásokat elbíráló Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy még nem késő cselekedni; a pályázat benyújtásának határideje november 6. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján várható, hogy az érvényes pályázatok jelentős részét támogatni tudja a város. Csótár András kifejtette, Keszthely elöregedő város, ezért fontos a fiatalok támogatása: „Nekünk nagyon fontos az, hogy a fiatal értelmiségiek, a fiatal pályakezdő, szakmabeli munkatársak, ha lehetséges tudjanak visszajönni Keszthelyre, Ha tudjuk támogatni a tanulmányaikat és azok a programok, amelyeket az önkormányzat folyamatosan szinten tart és életben tart, elérik a céljaikat, akkor azt gondolom, hogy változás lehet a következő időszakban. A tekintetben, hogy a fiatalok Keszthelyen több lehetőséget találnak és talán jobban el is fognak tudni helyezkedni.”  

A pályázatokat a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében lehet benyújtani. A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a Keszthelyi Polgármesteri Hivatalnál kell benyújtaniuk a pályázóknak.Ennek részletes leírása megtalálható a keszthely.hu oldalon.

 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. okt. 7. péntek 13:13 | Keszthely
A kérelmek beadási határideje november 3-a, a kiírás Keszthely honlapján is megtalálható.
| 2020. okt. 9. péntek 15:27 | Keszthely
Egy hallgató akár havi 10 ezer forint Bursa ösztündíjat is kaphat.
| 2019. dec. 3. kedd 17:23 | Keszthely
45 felsőoktatásban tanuló keszthelyi fiatal részesül a Bursa önkormányzati ösztöndíjpályázatban.
| 2015. dec. 10. csütörtök 09:52 | Keszthely
Elbírálták a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatokat.
| 2015. szep. 25. péntek 18:16 | Keszthely
Szeptemberi soros ülését tartotta Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete csütörtökön.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.