+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fejlesztő falmászás a Bobo Fun Parkban
2022. szeptember 30. péntek 18:19 - Alsópáhok
Fejlesztő falmászás a Bobo Fun Parkban
A falmászás fejlesztő hatással van a gyerekekre. Külünösen a hiperaktív, figyelemzavaros, vagy mozgáskoordinációs gondokkal küzdőknek segíthet ez a mozgásforma. Az alsópáhoki Kolping Hotel témahetet szervez a Bobo Fun Parkban.

Az alsópáhoki Bobo Fun Park különleges helyszín a falmászás terén is. Nem csak élményre, fejlesztésre is használhatóak ezek az attrakciók. Ezt ismerte fel a Kolping Hotel vezetése.

Sziné Horváth Beáta, a Bobo Fun Park vezetője:   „Úgy gondoltuk, hogy ezt az élményt még továbbfejlesztjük és egy fejlesztéssel egybekötött élményt nyújtsunk azoknak a kiskorú, 4-10 éves korosztályú gyermekeknek, akik aktívak, elevenek, mászni szeretnének vagy esetlegesen mozgáskoordinációban, koncentrációban fejlesztésre szorulnak.”

Mászás közben egy hiperaktív gyerek nem tud mást tenni, mint összehangolni a mozgását és az érzelmeit is kontrol alatt tartani, kénytelen az impulzív késztetéseit kordában tartani.

A Bobo Fun Park a Hópárduc fejlesztő falmászás vezetőjével Sterczer Hildával vette fel a kapcsolatot. A fővárosban és térségében nyolc éve zajlik a program, 400 gyerekkel dolgoznak. Most az itteni gyerekeknek is egyedülálló lehetősége nyílik.

Sterczer Hilda, a Hópárduc fejlesztő falmászás vezetője: „Akkor tud igazán jól működni valakinek a gondolkodása, akkor összerendezett, ha maguk a végtagok is összerendezettek. Ebben tud segíteni a falmászás. Az a módszertan, amit mi csinálunk az pedig külön, speciális feladatokat ad a kognitív fejlesztésre, vagyis a figyelem-, a memóriafejlesztésre és mindezt mesekeretbe tesszük, egy elfogadó környezetben, egy támogató, erőszakmentes kommunikációval.”

A fejlesztős falmászás egy témahét keretében lesz november 7. és 11. között. A korlátozott létszám miatt előzetes regisztráció szükséges. Az ötnapos programon 45 perces foglalkozások lesznek, délutánonként.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus