Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átadták a keszthelyi pumpapályát és szabadtéri kézilabdapályát
2022. szep. 23. péntek | Keszthely
Átadták a keszthelyi pumpapályát és szabadtéri kézilabdapályát
Átadták a keszthelyi pumpapályát és szabadtéri kézilabdapályát. Mindkét létesítményt a KRESZ-parkban alakították ki. A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen. A Lovassy utcai sportközpontnál is további beruházásokat terveznek.

A pumpapálya egy modern közösségi és játszótér. Kerékpárral, rollerrel, gördeszkával és görkorcsolyával is használható. Pumpáló mozdulatokkal, tekerés nélkül lehet rajta haladni. 

„Szerintem azért klassz, mert a szabad levegőn vagyunk és lehet rajta sportolni” - nyilatkozta Darabos Darinka Szonja

A pumpapályára az Országos Bringapark Program pályázatán nyert 16,6 millió forintot a város, amit ugyanennyi önerővel kellett kiegészíteni. Az építmény teljes területe 770 négyzetméter, melyből az aszfaltozott nyomvonal 345 négyzetméter. Valamennyi korosztálynak, hobbi- és szabadidős sportolóknak is ideális az ilyen létesítmény.

Nagy Bálint államtitkár: „Bízom benne, hogy ez a mostani fejlesztés is egy szimbóluma lesz majd a jövőbeni fejlesztéseknek, hiszen ahogy látjuk a KRESZ parkban még van bőven fejlesztési lehetőség, amit olyan téren meg kell majd a jövőben valósítani, hogy az valóban a további bővítésekkel, fejlesztésekkel a keszthelyi és a Keszthelyre érkező családokat és gyerekeket tudja majd szolgálni.”

A pumpapálya szomszédságában épült szabadtéri kézilabdapálya. A régi, elavult aszfaltos pálya helyén műanyag borítású, palánkkal körbevett küzdőteret alakítottak ki. 

Tóth Bence: „Nagyon szeretek kézizni és örülök, hogy van ez a pálya, mert még edzésen kívül is tudom magamat fejleszteni és jobb lenni, sokkal.”

A pályaépítés teljes költségét a Magyar Kézilabda Szövetség állta.  Közvetlen állami támogatásnak köszönhető az infrastruktúrafejlesztés. Az önkormányzatnak csak a fenntartást kell biztosítania. A térség aktív kézilabdasportját is támogatja ez a beruházás. 

Szloboda Judit, a Magyar Kézilabda Szövetség Zala megyei elnöke: „Bízom abban, hogy még több ilyen létesítmény kerülhet majd megépítésre, akár az Egry iskolában. Ott nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen komoly szakmai munka folyik kézilabda terén.”

A pumpapálya és a kézilabdapálya kapcsolódik a Balaton-part átgondolt, de mértékadó fejlesztéséhez. A városvezetés már korábban elhatározta azt is, hogy megújítja a közösségi tereket, játszótereket és sportlétesítményeket. 

Manninger Jenő polgármester: „Folytatjuk ezt a programot. Vannak még a városban olyan területek, ahol szintén érdemes még sportpályát fejleszteni és a következő időszakban itt a környéknek a felújításával foglalkozni fogunk. Ezt kifejezetten ilyen aktív sport alközpontként szeretnénk a városnak ezt a részét is kezelni a jövőben. Természetesen úgy, elsődlegesen az iskolák sportpálya-használatához járul hozzá.”

A pumpapálya és a kézilabdapálya is nyitott. Sportegyesületek és közösségek is szabadon használhatják a létesítményeket. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 16. hétfő 16:35 | Keszthely
Biciklis családi nap volt Keszthelyen.
| 2022. ápr. 6. szerda 17:18 | Keszthely
Az önkormányzat szeretné folytatni a járdafelújítást. A pumpapálya egyedülálló lesz a térségben.
| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Keszthely
41 strandon zajlik idén a Balaton Fejlesztési Tanács által támogatott sorozat.
| 2024. júl. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A junior keszthelyi úszó a medencében és nyílt vízen is versenyez.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.