+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a keszthelyi pumpapályát és szabadtéri kézilabdapályát
2022. szeptember 23. péntek 14:29 - Keszthely
Átadták a keszthelyi pumpapályát és szabadtéri kézilabdapályát
Átadták a keszthelyi pumpapályát és szabadtéri kézilabdapályát. Mindkét létesítményt a KRESZ-parkban alakították ki. A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen. A Lovassy utcai sportközpontnál is további beruházásokat terveznek.

A pumpapálya egy modern közösségi és játszótér. Kerékpárral, rollerrel, gördeszkával és görkorcsolyával is használható. Pumpáló mozdulatokkal, tekerés nélkül lehet rajta haladni. 

„Szerintem azért klassz, mert a szabad levegőn vagyunk és lehet rajta sportolni” - nyilatkozta Darabos Darinka Szonja

A pumpapályára az Országos Bringapark Program pályázatán nyert 16,6 millió forintot a város, amit ugyanennyi önerővel kellett kiegészíteni. Az építmény teljes területe 770 négyzetméter, melyből az aszfaltozott nyomvonal 345 négyzetméter. Valamennyi korosztálynak, hobbi- és szabadidős sportolóknak is ideális az ilyen létesítmény.

Nagy Bálint államtitkár: „Bízom benne, hogy ez a mostani fejlesztés is egy szimbóluma lesz majd a jövőbeni fejlesztéseknek, hiszen ahogy látjuk a KRESZ parkban még van bőven fejlesztési lehetőség, amit olyan téren meg kell majd a jövőben valósítani, hogy az valóban a további bővítésekkel, fejlesztésekkel a keszthelyi és a Keszthelyre érkező családokat és gyerekeket tudja majd szolgálni.”

A pumpapálya szomszédságában épült szabadtéri kézilabdapálya. A régi, elavult aszfaltos pálya helyén műanyag borítású, palánkkal körbevett küzdőteret alakítottak ki. 

Tóth Bence: „Nagyon szeretek kézizni és örülök, hogy van ez a pálya, mert még edzésen kívül is tudom magamat fejleszteni és jobb lenni, sokkal.”

A pályaépítés teljes költségét a Magyar Kézilabda Szövetség állta.  Közvetlen állami támogatásnak köszönhető az infrastruktúrafejlesztés. Az önkormányzatnak csak a fenntartást kell biztosítania. A térség aktív kézilabdasportját is támogatja ez a beruházás. 

Szloboda Judit, a Magyar Kézilabda Szövetség Zala megyei elnöke: „Bízom abban, hogy még több ilyen létesítmény kerülhet majd megépítésre, akár az Egry iskolában. Ott nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen komoly szakmai munka folyik kézilabda terén.”

A pumpapálya és a kézilabdapálya kapcsolódik a Balaton-part átgondolt, de mértékadó fejlesztéséhez. A városvezetés már korábban elhatározta azt is, hogy megújítja a közösségi tereket, játszótereket és sportlétesítményeket. 

Manninger Jenő polgármester: „Folytatjuk ezt a programot. Vannak még a városban olyan területek, ahol szintén érdemes még sportpályát fejleszteni és a következő időszakban itt a környéknek a felújításával foglalkozni fogunk. Ezt kifejezetten ilyen aktív sport alközpontként szeretnénk a városnak ezt a részét is kezelni a jövőben. Természetesen úgy, elsődlegesen az iskolák sportpálya-használatához járul hozzá.”

A pumpapálya és a kézilabdapálya is nyitott. Sportegyesületek és közösségek is szabadon használhatják a létesítményeket. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus