Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Egy hétvége a kerékpárok körül
2024. szep. 24. kedd | Keszthely
Egy hétvége a kerékpárok körül
Idén is megrendezték a keszthelyi biciklis családi napot a pumpapályánál! A tavaly nagy népszerűségnek örvendő rendezvényre Keszthely Város Önkormányzata várt minden kicsit és nagyot, aki egy kis önfeledt, mozgással összekötött kikapcsolódásra vágyott.

Verőfényes napsütés várta a biciklis sportok szerelmeseit hétvégén, a családi napon. Vámosi Soma 3 éves kora óta a biciklizés, a sebesség és a nehezített terepek szerelmese. Mielőtt nem volt a pumpapálya, maguk készítettek ugratókat abból, amiket találtak. Amióta elkészült, minden nap lejárnak.

„Tereputakon szeretek menni, mert tök jó érzés, és itt a pumpapályán szoktam menni a pályán és néha ki ugrok 1-2 kanyarból”

A két napos programsorozaton a mozgásé volt a főszerep. A Spinning kihíváson például 3 perc alatt kellett egy spinning kerépárral eltekerni minél „messzebbre”. 

 A programsorozat fő attrakciója a BMX bemutató és közös tekerés volt a lelkes jelentkezőkkel, amit budapesti Velvart BMX suli csapata prezentált.

„Visszajáró vendégek vagyunk, nagy örömünkre, azért jöttünk, hogy az egy workshop keretén belül az itteni pályahasználókat – BMX-eseket, gördeszkásokat, rollereseket – kicsit tanítsuk a pálya helyes használatára, felhívjuk a figyelmet, a megfelelő védőfelszerelések használatára, és hogy eltöltsünk egy jó délutánt itt a keszthelyi pályán. Ez az országos viszonylatban is egy kiemelkedő pálya.” - nyilatkozta Zöld Gergő, instruktor.

A pumpapályára az Országos Bringapark Program pályázatán nyert 16,6 millió forintot a város, amit ugyanennyi önerővel kellett kiegészíteni. A két éve elkészült építmény teljes területe 770 négyzetméter, melyből az aszfaltozott nyomvonal 345 négyzetméter. Valamennyi korosztálynak, hobbi- és szabadidős sportolóknak is ideális az ilyen létesítmény.

„Keszthely város Önkormányzata egy projekt keretein belül 2022-ben adta át a pumpapáját. Most szerveztük meg ezt a rendezvényt 2. alkalommal, mely a családoknak, és a sportolni vágyóknak szól.” - nyilatkozta Varga Dóra, művelődésszervező.

Aki kicsit fújt volna 2 pörgősebb programpont között, az a Varázshangok játszóháznál megtalálta a számára megfelelő társasjátékot. A rendezvény mindkét napján a szervezők kerékpárokat is biztosítottak az akadálypálya, és a pumpapálya használatához. 

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 16. hétfő 16:35 | Keszthely
Biciklis családi nap volt Keszthelyen.
| 2022. szep. 23. péntek 14:29 | Keszthely
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
| 2022. ápr. 6. szerda 17:18 | Keszthely
Az önkormányzat szeretné folytatni a járdafelújítást. A pumpapálya egyedülálló lesz a térségben.
| 2023. okt. 18. szerda 10:22 | Keszthely
Mintegy negyvenen tekertek a 10 kilométeres útvonalon.
| 2023. okt. 13. péntek 11:39 | Keszthely
Kétnapos Biciklis Családi Nap kezdődött Keszthelyen.
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.