+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan indultak a balatongyöröki Tájékozódási Kalandtúrán
2022. szeptember 20. kedd 13:34 - Balatongyörök
Sokan indultak a balatongyöröki Tájékozódási Kalandtúrán
Tájékozódási Kalandtúrára várták az érdeklődőket Balatongyörökre a Szépkilátóhoz. Bár folyamatosan esett az eső, ez a sportolókat egyáltalán nem zavarta. Sokan családjukkal együtt jöttek el a szép helyszíneket érintő eseményre.

Három pályát is kijelöltek a Becehegyért és Paphegyért Természet-Környezetvédő és Kulturális Egyesület tagjai. Volt olyan világklasszis sportolónő, aki kilencszer indult a tájfutó világbajnokságon, most pedig 11 hónapos gyermekével egészen Skóciából jött a megmérettetésre.

dr. Gyurkó Fanni – kilencszeres válogatott tájfutó: „Az jó, hogy itt a környéken volt egy ilyen lehetőség, ahová el tudom vinni a kisbabát is, most ugye ketten megyünk, mert most erre van lehetőségem egyelőre. És a leghosszabb távon fogunk elindulni, mert sokat szoktunk sétálni a kisbabával. És az egy jó tájékozódási kihívás is, hogy a hosszabb pályán indulunk.”  

Mindenki megtalálta a számára megfelelő nehézségi szintű terepet és az izgalmas, élménydús kikapcsolódást, amelyet páratlan panoráma színesített.

Farkas Zsolt - túrázó: „Azt a dupla távot, vagy a nagy kört, ugye van egy kisebb, közepes, meg lehet a kettőnek a kombinációját, és akkor ezt a a legnagyobbat próbáljuk, de az is egy barátságos távolság. Az idő nem annyira kedvez, de hát túléljük.”

A kihívást egyéni indulók, csoportok és családok is teljesítették. A profi körülményeket a pályáknál és a rajt-célnál, a Becehegyért és Paphegyért Egyesület három tájfutó-szervezője biztosította.

Tercs Antal – tájfutó, szervező : “83-ban volt itt egy tájfutó világbajnokság, és ennek megmaradt itt a térképe. Úgy gondoltuk, ha már itt lakunk, itt élünk meg itt nyaralunk, akkor kéne ezt a térképet használni. Döntően a három tájfutóval itt arra jutottunk, hogy megnézzük, hogy mi használható ennek a térképnek melyik részlete, és ott csinálunk egy olyan versenyt, ami már nem turista úton megy, hanem tájékozódni kell.”

Időt nem mértek ezen a kalandtúrán, mert két kilátót is érintett az útvonal. Akik szerettek volna a tájban gyönyörködni, így megtehették.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár