+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan indultak a balatongyöröki Tájékozódási Kalandtúrán
2022. szeptember 20. kedd 13:34 - Balatongyörök
Sokan indultak a balatongyöröki Tájékozódási Kalandtúrán
Tájékozódási Kalandtúrára várták az érdeklődőket Balatongyörökre a Szépkilátóhoz. Bár folyamatosan esett az eső, ez a sportolókat egyáltalán nem zavarta. Sokan családjukkal együtt jöttek el a szép helyszíneket érintő eseményre.

Három pályát is kijelöltek a Becehegyért és Paphegyért Természet-Környezetvédő és Kulturális Egyesület tagjai. Volt olyan világklasszis sportolónő, aki kilencszer indult a tájfutó világbajnokságon, most pedig 11 hónapos gyermekével egészen Skóciából jött a megmérettetésre.

dr. Gyurkó Fanni – kilencszeres válogatott tájfutó: „Az jó, hogy itt a környéken volt egy ilyen lehetőség, ahová el tudom vinni a kisbabát is, most ugye ketten megyünk, mert most erre van lehetőségem egyelőre. És a leghosszabb távon fogunk elindulni, mert sokat szoktunk sétálni a kisbabával. És az egy jó tájékozódási kihívás is, hogy a hosszabb pályán indulunk.”  

Mindenki megtalálta a számára megfelelő nehézségi szintű terepet és az izgalmas, élménydús kikapcsolódást, amelyet páratlan panoráma színesített.

Farkas Zsolt - túrázó: „Azt a dupla távot, vagy a nagy kört, ugye van egy kisebb, közepes, meg lehet a kettőnek a kombinációját, és akkor ezt a a legnagyobbat próbáljuk, de az is egy barátságos távolság. Az idő nem annyira kedvez, de hát túléljük.”

A kihívást egyéni indulók, csoportok és családok is teljesítették. A profi körülményeket a pályáknál és a rajt-célnál, a Becehegyért és Paphegyért Egyesület három tájfutó-szervezője biztosította.

Tercs Antal – tájfutó, szervező : “83-ban volt itt egy tájfutó világbajnokság, és ennek megmaradt itt a térképe. Úgy gondoltuk, ha már itt lakunk, itt élünk meg itt nyaralunk, akkor kéne ezt a térképet használni. Döntően a három tájfutóval itt arra jutottunk, hogy megnézzük, hogy mi használható ennek a térképnek melyik részlete, és ott csinálunk egy olyan versenyt, ami már nem turista úton megy, hanem tájékozódni kell.”

Időt nem mértek ezen a kalandtúrán, mert két kilátót is érintett az útvonal. Akik szerettek volna a tájban gyönyörködni, így megtehették.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus