+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan részt vettek a Szeptemberi Edzéskeresőn
2022. szeptember 19. hétfő 16:11 - Keszthely
Sokan részt vettek a Szeptemberi Edzéskeresőn
Edzésre fel! Több év kihagyás után a Keszthelyi Feltámadás Cserkészcsapat szervezte meg a Szeptemberi Edzéskereső sportprogramot. A rendezvény az Érték, Örökség, Közösség projektjük egyik eseménye, melyet a Városi Civil Alap pályázatán elnyert támogatásból rendeztek meg.

Több egymás melletti helyszínen tartották a Szeptemberi Edzéskeresőt. Huszonhat edzést láthattak az érdeklődők. A gyermekeket a szüleik kísérték el a programra.

Brekócki Gréta: „Érdekelnek az ilyen sportok és nagyon szeretem a sportot és sok fajtája is járok.”  Narr: A Georgikon DSE Kézilabda Egyesület a Mozgás Házában tartott bemutatót a családoknak. Jó a kézilabda utánpótlás helyzete, de további jelentkezőket is várnak. 

Klász Karola – edző, Georgikon DSE: „Minimális edzés feladatokat hoztunk, tehát a 20-25 percbe ami belefér, azt próbáljuk itt bemutatni. Kis labdavezetéssel betekintést nyerni ebbe a kézilabdába.”  

Megfelelő az utánpótlás a Keszthelyi BFAG Erdész Lövészklubnál is. Sokan felkeresik őket, a szülők és a gyermekek is kedvelik az egyesületet.

Major Veronika – olimpikon sportlövő: “Most ide az edzéskeresőre kitelepültünk fegyverekkel, kitelepültünk különböző érdekességekkel, felszerelésekkel, amiket megtudnák csodálni a látogatók, és ez is egy jó reklám.”

2012-ben tartották az első Szeptemberi Edzéskeresőt, ami akkor a Keszthelyi Kilométerek Egyesület programja volt. Utána még a következő két évben megszervezték az eseményt. Több esztendő kihagyás után a cserkészcsapat vállalta a feladatot.

Bedő Beáta – elnök, Keszthelyi Kilométerek Egyesület: “Azért nagyon örülök, hogy itt lehetek igazából, mert a keszthelyi cserkészek, a 379-es számú Feltámadás Cserkészcsapat volt, az, aki szerette volna ezt a programot újból felkarolni. És ők tulajdonképpen ennek a programnak a főszervezői. Én meg tulajdonképpen segítek az egésznek a lebonyolításában.”

A cserkészek már a korábbi Edzéskeresőkön is kivették a részüket a szervezésből, a munkából. A rengeteg érdeklődő is bizonyította, hogy érdemes volt megtartani a rendezvényt.

Karacsi Gábor – főszervező, a Cserkészlilion Egyesület tagja: “Huszonhat darab kiállító és egyesület van összesen itt a rendezvényen. Sajnos az időjárás nem olyan kegyes volt hozzánk, ezért esőhelyszíneken kellett megvalósítanunk az eseményt.”

A sportágak széles repertoárját ismerhették meg a látogatók az edzéskeresőn, sok esetben a kulisszák mögé is betekintést engedtek az egyesületek. 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus