+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan részt vettek a Szeptemberi Edzéskeresőn
2022. szeptember 19. hétfő 16:11 - Keszthely
Sokan részt vettek a Szeptemberi Edzéskeresőn
Edzésre fel! Több év kihagyás után a Keszthelyi Feltámadás Cserkészcsapat szervezte meg a Szeptemberi Edzéskereső sportprogramot. A rendezvény az Érték, Örökség, Közösség projektjük egyik eseménye, melyet a Városi Civil Alap pályázatán elnyert támogatásból rendeztek meg.

Több egymás melletti helyszínen tartották a Szeptemberi Edzéskeresőt. Huszonhat edzést láthattak az érdeklődők. A gyermekeket a szüleik kísérték el a programra.

Brekócki Gréta: „Érdekelnek az ilyen sportok és nagyon szeretem a sportot és sok fajtája is járok.”  Narr: A Georgikon DSE Kézilabda Egyesület a Mozgás Házában tartott bemutatót a családoknak. Jó a kézilabda utánpótlás helyzete, de további jelentkezőket is várnak. 

Klász Karola – edző, Georgikon DSE: „Minimális edzés feladatokat hoztunk, tehát a 20-25 percbe ami belefér, azt próbáljuk itt bemutatni. Kis labdavezetéssel betekintést nyerni ebbe a kézilabdába.”  

Megfelelő az utánpótlás a Keszthelyi BFAG Erdész Lövészklubnál is. Sokan felkeresik őket, a szülők és a gyermekek is kedvelik az egyesületet.

Major Veronika – olimpikon sportlövő: “Most ide az edzéskeresőre kitelepültünk fegyverekkel, kitelepültünk különböző érdekességekkel, felszerelésekkel, amiket megtudnák csodálni a látogatók, és ez is egy jó reklám.”

2012-ben tartották az első Szeptemberi Edzéskeresőt, ami akkor a Keszthelyi Kilométerek Egyesület programja volt. Utána még a következő két évben megszervezték az eseményt. Több esztendő kihagyás után a cserkészcsapat vállalta a feladatot.

Bedő Beáta – elnök, Keszthelyi Kilométerek Egyesület: “Azért nagyon örülök, hogy itt lehetek igazából, mert a keszthelyi cserkészek, a 379-es számú Feltámadás Cserkészcsapat volt, az, aki szerette volna ezt a programot újból felkarolni. És ők tulajdonképpen ennek a programnak a főszervezői. Én meg tulajdonképpen segítek az egésznek a lebonyolításában.”

A cserkészek már a korábbi Edzéskeresőkön is kivették a részüket a szervezésből, a munkából. A rengeteg érdeklődő is bizonyította, hogy érdemes volt megtartani a rendezvényt.

Karacsi Gábor – főszervező, a Cserkészlilion Egyesület tagja: “Huszonhat darab kiállító és egyesület van összesen itt a rendezvényen. Sajnos az időjárás nem olyan kegyes volt hozzánk, ezért esőhelyszíneken kellett megvalósítanunk az eseményt.”

A sportágak széles repertoárját ismerhették meg a látogatók az edzéskeresőn, sok esetben a kulisszák mögé is betekintést engedtek az egyesületek. 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár