Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Ősszel is aktívan
2024. szep. 17. kedd | Keszthely
Ősszel is aktívan
Ismét megtartották a Szeptemberi edzéskeresőt Keszthelyen. A 379. számú Feltámadás Cserkészcsapat szervezésben a Csokonai Sportcsarnokban három helyszínen több mint 25 mozgásformával várták a számukra megfelelő sportot keresőket az egyesületek a hétvégén. Az eseménynek kiemelt vendégei is voltak

A küzdősportoktól kezdve a kosárlabdán, a víváson, a tollason át a sportlövészetig bezárólag mindenfajta edzésformával megismerkedhetett az, aki a hétvégén ellátogatott az idei Szeptemberi edzéskeresőre. Nagy tömeg gyűlt össze a helyszíneken, fiatalok és idősebbek egyaránt, akik kedvükre keresgélhettek a lehetőségek között. 

„Várvölgyről jöttem és engem az Ugrimanó torna klub érdekel nagyon, meg a társastánc is érdekes, a tollas is, meg a kosár.” - mesélte Vas Gréa.

A keszthelyi thai box egyesület 20 éve van bejegyezve, azóta több büszkeséget is kineveltek már. Most is a magyar bajnokságra készülnek a tagok. Fontos azonban nekik az utánpótlás, így várják a vállalkozó kedvű fiatalokat, időseket, lányokat és fiúkat egyaránt. 

„Kinek ajánlom a Muay Thai Boxot? Mindenkinek, akibe van egy olyan fajta féle kurázsi, ami megmozgatja azt a kis küzdőszellemet, hogy ne csak az elme harcoljon, hanem a teste is megpróbáltatásra kerüljön.” - ajánlotta a sportot Kucsera Márton, szakedző, a keszthelyi Thai Box Egyesület vezetője.

Táncbemutatók is színesítették a programot. Filak Marek egyesületvezető hat éves kortól várja az érdeklődőket, felső korhatár nincs. Elmondása szerint szeretnék eloszlatni azt a közhiedelmet, hogy a táncolás és tánctanulás a gyermekeknek valók, és buzdítja a felnőtt korosztályt, hogy merjenek jelentkezni. 

„A táncot kifejezetten fontosnak tartom, egyfelől fejleszti a mozgáskultúránkat, de ez talán magától értetődő is, de csapatban dolgozunk, párban dolgozunk, megtanítja a fiúkat a lányokkal egyfajta helyes, illő viselkedésre, vezetésre, követésre, bizalomra egymás között. Ezek olyan dolgok, amik azt hiszem, hogy az életben is kifejezetten hasznosan jelennek meg.”

A szeptemberi edzéskereső célja, hogy minél több emberrel ismertessék meg a különböző mozgásformákat és a környékbeli egyesületeket, ahol ezeket rendszeresen gyakorolni lehet. Idén rekordszámú egyesület és néző jelent meg a programon.

„Idén kb. 30 egyesület mutatta meg magát, ki kiállítóstanddal, ki pedig nyílt- és bemutató edzéseket tart. Nagyon pozitívak a visszajelzések, a helyszínnel kapcsolatban, hiszen most itt az időjárás nem befolyásoló tényező.” - nyilatkozta Karacsi Gábor, a program főszervezője.

A szeptemberi edzéskereső egyik kiemelt vendége, Major Veronika olimpiai bronzérmes sportlövő osztotta meg emlékeit és tapasztalatait a nagyközönséggel. A keszthelyiek büszkesége mindenkit buzdított a sportolásra és annak népszerűsítésére.

„Mindig nagyon örülök, amikor megrendezik az edzéskereső programot, hiszen ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a fiatalok és a kevésbé fiatalok is körülnézzenek a keszthelyi és környéki edzéslehetőségekben, és megtalálják a számukra megfelelő sportágat. Hiszen azt gondolom, hogy a mozgás és a sport mindenkié, teljesen mindegy, hogy milyen formában űzi azt valaki, az a lényeg, hogy élvezze és szeresse.”

Idén a Csik Ferenc Tanuszoda is nyitott ajtókkal várta a vízi sportok iránt érdeklődőket. Itt a pillangó, a gyors és a mellúszás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a látogatók.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

 

| 2014. szep. 16. kedd 12:05 | Keszthely
Harmadik alkalommal rendezték meg az edzéskereső sportnapot Keszthelyen.
| 2013. szep. 16. hétfő 16:51 | Keszthely
33 sportág képviseltette magát a hétvégén a Fő téren, lehetőséget adva a sportágválasztásra.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Mozogni vágyó fiatalok és idősek, kicsik és nagyok számára rendeztek sportprogramot Gyenesdiáson, “Gyenesi testébresztő” címmel.
| 2022. szep. 19. hétfő 16:11 | Keszthely
Huszonhat edzést nézhettek meg kicsik és nagyok a Szeptemberi Edzéskeresőn.
| 2022. máj. 24. kedd 16:35 | Vindornyalak
Közösségi edzésen gyűjtöttek a Békés Harcosok.
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.