+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Búcsút vettünk dr. Molnár Andrástól
2022. szeptember 9. péntek 17:21 - Keszthely
Búcsút vettünk dr. Molnár Andrástól
Örök nyugalomra helyezték a Keszthelyi Televízió egyik alapítóját, dr. Molnár Andrást. Az országosan elismert szakember a médium leghosszabban regnáló ügyvezetője és főszerkesztője volt. A hozzátartozók, barátok és kollégák a Szent Miklós temetőben búcsúztak el a kommunikációs és agrár szakembertől.

Dr. Molnár András sokat tett Keszthely fejlődéséért. A Városi Televízió indulásakor újságírást tanult, 1989-től lett tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetségének. Végigjárta a szakmai ranglétrát. Büszkeséggel töltötte el, hogy a Cservenka György rendezővel készített vagyonvédelmi filmjüket a Belügyminisztérium 76 pályamunka közül II. díjjal ismerte el. Nem csak szakmailag, emberileg is sokat tett ismerőseiért, barátaiért. Temetésén a család nevében írt búcsúüzenetet Németh Kristóf olvasta fel.

„András a családjának élő, életkedvvel és tervekkel teli csupaszív, nyitott ember volt. Szerette az embereket, őszinte érdeklődéssel barátsággal fordult feléjük. Személyisége nagy hatással volt a környezetére. Viszonzásul az emberek is szerették, megtisztelték bizalmukkal. Szabadidejében töretlen lelkesedéssel és kíváncsisággal vetette bele magát a gasztronómia világába, a horgászat csendes nyugalmába.”

Dr. Molnár András 1992-től főszerkesztőként, 1996-tól 2015-ig ügyvezető-főszerkesztőként irányította a televízió munkáját. Több fiatalt támogatott szakmailag, akik közül többen is a pályán maradtak. A Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnökségi tagja volt, részt vett az Etikai és Tanácsadó Bizottság munkájában, 2019 őszétől pedig a Felügyelő Bizottságot elnökölte. Utolsó útján családja és barátai mellett számos egykori kollégája vett tőle búcsút. A Keszthelyi Televízió nevében Kalapos István méltatta. A visszaemlékezésben elhangzott, hogy minden lehetőséget megragadott és a vesztesnek tűnő helyzetekben is győzelemre vitte a TV-t.

„Munkádat mindig alaposan és fáradhatatlanul végezted. Szinte minden nap korán reggel kezdtél, és sokszor késő estig is bent maradtál, ha pályázatot, elszámolást, előterjesztést, vagy mérleget kellett készíteni. De ha arra volt szükség, mert éppen akkor más nem ért rá, főszerkesztőként is felkaptad a kameraállványt és az operatőrrel a nádasban landolt hőlégballont kerested a Kis-Balatonnál, vagy autó híján saját magad vitted el a stábot forgatni. Nem túlzás azt állítani, hogy neked köszönhetően a Keszthelyi Televízió mára már a városon túl a balatoni régiónak is meghatározó médiuma, elsődleges hírforrása. És talán ami a legfontosabb, ember voltál.”

Dr. Molnár András 67 évet élt, szeptember 4-én, tragikus hirtelenséggel hunyt el. A Szent Miklós temetőben helyezték örök nyugalomra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus