+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Füst, 30 méteres magasság, sziréna
2022. augusztus 2. kedd 16:40 - Balatongyörök
Füst, 30 méteres magasság, sziréna
Tűzoltási körülményekkel ismerkedhettek az érdeklődők a Györöki Tűzoltónapon. A Györöki Hamutiprók önkéntes tűzoltóegyesület célja, hogy több szemszögből ismertesse meg tevékenységét. Nem titkolt szándékuk az sem, hogy megkedveltessék hivatásukat a jövő nemzedékével.

A tűzoltónap egyik állomásán puttonyfecskendővel kellett a vizes palackokat eltalálniuk a résztvevőknek. A gyermekek nagyon élvezték a feladatot, volt aki többször is sorba állt, hogy kipróbálhassa a játékot. A kisebbeknek még elkélt a segítség, a nagyobbak közül volt, akinek csak másodpercek kellettek a feladat teljesítésére.

„Le kellett dönteni vízzel az üvegeket, ami tele volt vízzel. Nagyon jó ez a nap!” - mondta el Kunkli-Marinczer Milán.

A bátrabbakat az emelővel akár 30 méter magasba is felemelték. Ennek tetejéről páratlan látvány tárult a látogatók szeme elé. Nagyon népszerű volt a füsttel telített sátor is. Itt gázálarcot, és levegőpalackot kaptak az érdeklődők. A helyszínen azt szerették volna bemutatni, hogy milyen látási körülmények fogadják a lánglovagokat egy lakástűznél. A plüssjáték megmentését székek, lepedők nehezítették.

„Fantasztikus, mi még csak a füstsátort próbáltuk ki, nagyon nagy élmény volt. Kicsit ijesztő, de nagyon érdekes.” - osztotta meg Pap Csenge.

A quadozást is kipróbálhatták a fiatalok. Az interaktív tűzoltónapot azért rendezték meg a Györöki Hamutiprók, hogy bemutassák, milyen a tűzoltók élete. Úgy vélik, sok gyermek csak a piros, szirénázó autót tudja kötni ehhez a hivatáshoz.

„Az élet az nem mindig ilyen egyszerű, ezért próbáljuk bemutatni azt, hogy milyen valójában a tűzoltók élete. Mit látnak, mit éreznek, mit tapasztalnak. Ezért van a füsttel teli sátor, hogy amikor egy teljes sötétségben, füstben kell tájékozódni és megmenteni makimajmot. Illetve milyen, amikor felmegy 30 méter magasra tűzoltó, akár ott van dolga, valakit megmenteni egy emeletes házból tüzet oltani, mit lát onnan, ha lenéz például. Milyen az, amikor vízen kell menteni. Azért van elektromos hajónk, ami a Balatonon megy.” - fogalmazott Mikola Gyula parancsnok.

A rendezvényről elmaradhatatlan volt a tűzoltóautó berendezésének bemutatása. A gyermekek be is ülhettek a járműbe. Az interaktív eseménnyel az utánpótlás nevelés is céljuk a tűzoltóknak. A Györöki Hamutiprók sokat segítenek a megyében. Idén július végéig hétszer kellett vonulniuk.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár