+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A kutyák kaptak főszerepet a Csillagvárban
2022. július 26. kedd 19:03 - Balatonszentgyörgy
A kutyák kaptak főszerepet a Csillagvárban
A kutyákról szólt a nyár eddigi legmelegebb napja. Balatonszentgyörgyön, a Csillagvár Múzeum udvarán rendezték meg a hagyományos Kutyás napot. Munkakutyák, hobbykutyák gazdái tartottak bemutatót.

A Kutyasuli szakemberei mutatták be az őrző-védő kutyák feladat teljesítését a kutyás napon. A zalaegerszegi kutyások részletesen el is magyarázták a kiképzés lépéseit és a kutya viselkedéséhez köthető nehézségeket. A rekkenő hőség ellenére érkeztek a gazdák kutyáikkal. A minden őrző-védő képességgel bíró,képzett belga juhászkutyákkal ki is próbálhatták a nagy fegyelmet igénylő feladatokat. Hogy a magas munkabírású kutyák gazdái mire voltak kíváncsiak, azt el is mondták. " Igazából, hogy az Argentin dogomhoz képest mennyire vehemens, mennyire tart erősen, hogy milyen érzés, amikor megfog egy malinois."- mondta Nagy Péter.

A rendezvény leglátványosabb részén több kutya is elvégezte játékos feladatot az Agility pályán. A szabványos eszközökön nem a gyorsaságról, az ügyességről szólt a bemutató. Egészen kistestű ebtől a nagyobbakig mindegyik élvezte a játéknak tűnő, de koncentrálást igénylő pályát. Beigazolódott, hogy minden kutya tanítható, még idősebb korú kedvencek is, csak az ember türelme kell hozzá.  " Az a jó, ha minél előbb el van kezdve. Én a mostani kutyámat három hónaposan hoztam el a tenyésztőtől és gyakorlatilag el is kezdtem vele a munkát. Természetesen nem ezen a szinten. A kutya fejlettségének megfelelően. Tehát amit fizikailag lehetővé tesz. Itt van, pl. kiemelném a slalom-ot, az egy éves kora előtt nem is kezdjük el."- adott tájékoztatást Tompa László.

Fiatal kutyák gazdái nem titkolt céllal próbált ki kedvencükkel együtt az ügyességi pályát. " Úgy vettem észre, hogy Nara nagyon élvezi azokat a sportokat, ahol lehet rohanni, ugrálni, bújni, forogni. Igazából ezért szeretném ezt vele, ha lehetőségünk van kipróbálni. Csakhogy ezt eddig mindenféle szabályozások nélkül csináltuk, ilyen öröm futásokként és szeretném megismerni a szabályait."- nyilatkozott Nagy Izabella.

A Kutyás napon 2022-ben is a kutyával közösen gyűjthettek élményeket a gazdik és az állatbarátok Balatonszentgyörgyön.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szakemberek szerint egyre tudatosabbak az emberek, így sokan alkalmazzák a gyógynövényeket
 
A Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola újságát nem először díjazta a szakma.
 
A helyi önkormányzat támogatásával vásároltak digitális orgonát a cserszegtomaji templomnak.
 
Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendeztek kertivasút találkozót Keszthelyen.
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus