+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vasmise a Keszthelyi Karmelita Bazilikában
2022. július 11. hétfő 16:41 - Keszthely
Vasmise a Keszthelyi Karmelita Bazilikában
Vasmisén ünnepelték a Karmelita Bazilikában Bajner István atyát, aki hatvanöt évet szolgált Isten egyházában. Nyugdíjasként segít a misék lebonyolításában, tanácsot ad, minden hívő számíthat rá. Az ilyen esemény ritka, és különleges.

Bajner István atya a Szombathelyi Egyházmegyéhez tartozik, de nyugdíjas éveit a vonyarcvashegyi nyaralójában tölti, oda vonult vissza pihenni.

„Az Úristen az emberi életet, a papi életet, az én saját életemet bőséges gazdagsággal halmozta el, kegyelmével. Ezt meg kell köszönnöm!” - mondta Bajner István atya.

Az ünnepelt nagyon megbecsült tagja a papi társadalomnak. A hosszú évtizedek alatt szerényen, alázatosan szolgált. Napjainkban is visszajár Szombathelyre, ha szükség van rá, de ideje nagy részét a keszthelyi közösség megsegítésével tölti.

„Kilencven esztendős lesz, de bármikor megkérem gyóntatásra, áldoztatásra, mindig itt van, olykor szokott koncerebláni is. Mondhatom azt, hogy ő nyugdíjasként a bazilika munkaközösségnek egy aktív tagja, hiszen besegít, és megbecsüljük, az ilyen munkatársakat, hiszen minden vasárnap közösen ebédelünk, és nemcsak vasárnap, hanem hétköznap is, amikor István atya egyedül van, ráér, szívesen tölti az idejét velünk. Mi sokat tanulunk tőle, mi fiatalok vagyunk." - árulta el Mezei András plébános.

István atya szívesen adja át tapasztalatait a bazilikában szolgálóknak, és a híveknek is, hiszen hatalmas ismeretanyaga van. Bárki megkeresheti, ha segítségre szorul, ő ott van és megoldja a problémát.  

 „Azért jöttem én magam is, mert ő egy olyan papunk a Szombathelyi Egyházmegyében, aki mindig visszajön hozzánk, hogyha a Szombathelyi Egyházmegyében valamilyen ünnep van, temetés, bármilyen egyházi megmozdulás, ő mindig ott van. Saját maga jön autóval, sofőr nélkül. Egy példakép a fiatal papság előtt, hogy lehet így is csinálni. Dacára annak, hogy valaki, az évek kezdenek koptatni, ő is már ugye bottal jár, de annyira mozgékony, és annyira energikus, hogy példakép az ő élete a fiatal papoknak, így számomra is.” - nyilatkozta televíziónknak Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, Szombathely.

A Vasmise a hálaadásról szólt. Bajner István atya jelmondata: „Mit adhatnék én az Úrnak, amit nekem juttatott!” A szertartáson nem a szavakon, hanem az elcsendesedésen volt a hangsúly.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus