+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elismerés az alsópáhoki polgárőrnek
2022. június 29. szerda 18:12 - Dunapataj, Hévíz
Elismerés az alsópáhoki polgárőrnek
Magasrangú kitüntetést kapott egy alsópáhoki polgárőr. Urbánné Tóth Lívia a dunapataji Bakodusztán rendezett Országos Polgárőr Napon vette át az elismerést. Zala Megyéből nyolc Ifjú Polgárőr tett esküt a szolgálatra.

Huszonhetedszer tartották meg a polgárőrség legnagyobb ünnepét, melynek mottójául „Összefogással a mindennapok biztonságáért” szlogent választották. Urbánné-Tóth Líviának, a Polgárőr Egyesület Alsópáhok titkárának a „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatát adta át a szövetség elnöke, Dr. Túrós András.

 „Tizenöt évvel ezelőtt léptem be a Polgárőr Szövetségbe, mivel a férjem a vezető, és úgy gondoltam, hogy a hölgyeknek is kell erősíteni a Polgárőrséget. Nagyon nagy megtiszteltetés ez a kitüntetés, és sok munka” - nyilatkozta Urbánné Tóth Lívia kitüntetett.

Több fiatal tette le az Ifjú Polgárőr esküt. A nyolc zalai kamasz közül Urbán Iringó komoly tervekkel indul neki a „nagybetűs életnek”, nyomozó szeretne lenni. Középfokú tanulmányait rendészeti szakközépiskolában folytatja, szülei példáját követte, ezért lett polgárőr.

Urbán Iringó: „Apukám vezeti Hévíz és Alsópáhok Polgárőr Egyesületét, és hát mivel én is rendőrnek szeretnék elmenni, így közös szolgálatot tudok ellátni én is a rendőrrel, ami egy előny.”

Több, mint harminc éve működik együtt a polgárőrség a rendőrséggel, a honvédséggel az utóbbi években erősödött meg a kapcsolatuk. Az ifjú polgárőröket nyári szakmai táborokban képzik.

Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke: „A fiatalokat is ösztönöztük, hogy a pályaválasztás során akár a rendőrségbe, akár a honvédségbe gondolkodjanak. Egy olyan jövőképet próbáltunk lefesteni nekik, ami az egész életükre kihatással van. Nagyon jó az együttműködés mind a két szervezettel.”

Az alsópáhoki szervezet az „Év Polgárőr Egyesülete” díjat nyerte el korábban. A tagok gépjárművel és gyalogosan róják az utcákat, figyelnek biztonságra, segítenek, ha kell a civileknek, erősítik a rendőrség bűnmegelőzési munkáját.

„Alsópáhokon, Hévízen próbáljuk megoldani azt, hogy minél kevesebb bűneset legyen. A rendőrég munkáját próbáljuk meg segíteni, magában a balesetek megelőzésében” - tudtuk meg Urbán Zoltántól, a Polgárőr Egyesület Alsópáhok elnökétől. 

Tóth András - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár