+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A zeneiskola a tanévtől, Bánhidai Tamás az igazgatói széktől búcsúzott
2022. június 10. péntek 14:51 - Keszthely
A zeneiskola a tanévtől, Bánhidai Tamás az igazgatói széktől búcsúzott
Sikeres évet zárt a keszthelyi zeneiskola. Mintegy ötszáz tanuló fejezte be zenei tanulmányait a Festetics György nevét viselő művészeti iskolában. Az intézmény felújítási munkálatai miatt a színházban megrendezett eseményre nagyon készült mindenki, mivel a koronavírus miatt három esztendő után tudták újra hagyományosan búcsúztatni a tanévet.

A zeneiskola tanulói természetesen muzsikával búcsúztak az intézménytől. Legtöbben csak a nyárra, mivel tanulmányaikat szeptemberben folytatják. Merics Edit tanuló így vélekedett: "Én nagyon-nagyon szeretek ebben a zeneiskolában tanulni, mert mind a tanárok, mint a zenésztársaim nagyon-nagyon közel állnak hozzám, és hát nagyon családias a hangulat."

Az iskola az elmúlt időszakban számos tehetséges diákot indított el a zenei pályán. Eredményt csak kitartó munkával lehet elérni. "Elég gyakran kell gyakorolni, hogy végül ide eljuthasson az ember. Úgyhogy én boldogan fejezem be itt az utolsó évemet, és örülök neki, hogy végül a hegedű mellett döntöttem" - tette hozzá Galuska Réka.

Az évzárón elismeréseket adott át az iskola igazgatója azoknak a diákoknak, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, illetve jó eredményt értek el szakmai versenyeken. "Mondhatom büszkén, hogy a zeneiskolában nagyon sok tehetséges gyerek van. Elképesztően ügyesek tudnak lenni. Természetesen a tanárokon is múlik ez, hogy tudjuk motiválni a gyerekeket mindenféle fellépésre kamara csoportokkal, zenekarral" - mutatott rá Felföldi Gábor klarinét tanár.

Bánhidai Tamás, a Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója egyben búcsúzott is. Az intézményben ugyan tovább tanít majd, de igazgatóként nyugállományba vonul. "Ez a 30. éve, hogy igazgató vagyok. Én igazából most befejezem az igazgatóságot. Öröm számomra, hogy 30 éven keresztül itt igazgattam a zeneiskolát, itt lehettem. Úgy gondolom, hogy részemről mindenképpen köszönet mindenkinek, aki segítette munkánkat: szülők, tanárok, fenntartók" - vélekedett az igazgató.

A zeneiskola diákjainak évente kell beiratkozniuk az intézménybe. Idén június 13-án és 14-én várják a jelentkezőket a leendő első és második osztályos érdeklődőkkel együtt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár