+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Főszerepben a gyerekek
2022. május 30. hétfő 15:41 - Keszthely/Vonyarcvashegy
Főszerepben a gyerekek
Koncerttel, kézműves foglalkozással, ugrálóvárral és offroad autókkal várták a gyerekeket Keszthelyen és Vonyarcvashegyen. A kedvezőtlen időjárás ellenére sem maradtak el a programok. A Balaton Színházba és a vonyarci strandra is érkeztek családok, kisebbek és nagyobbak is találtak maguknak szórakozási lehetőséget.

A Goldmark Károly Művelődési Központ jazz balettosai nyitották a gyereknapi programok sorát. A hideg, esős időjárás miatt a rendezvényeket még délelőtt átszervezték a Balaton Színházba. A nagyobb gyerekek megfogalmazták, mit jelent nekik a tánc.

„Azért szeretek táncolni, mert az nekem segít levezetni az energiámat, hogyha nagyon sok van. Mindig megnyugtat, a tánctanárommal is nagyon jó viszonyban vagyunk, mindenkivel nagyon jó. Mindenkinek teljes szívemből ajánlom.” - mondta Berecz Tamara.

Május utolsó vasárnapja 1953 óta szól a gyerekekről hazánkban. A fiatalokat azonban már korábban is ünnepelték az év különböző napjain. Az ENSZ 1954-ben javasolta, hogy minden ország tartsa meg az egyetemes gyereknapot. A keszthelyiek egyetértettek abban, nagyon jó gyereknek lenni.

„Elmentünk az állatparkba, és tűzoltóságra is mentünk, meg eljöttünk ide megnézni a műsort, a színházba.” - tette hozzá Farkas Csenge.

Az aulában a különböző kézműves foglalkozások mellett nagyon népszerű volt az arcfestés is. Kisebbek és nagyobbak is sorba álltak, hogy arcukra vagy a kezükre festessenek.

A színpadon is folyamatosan zajlottak a programok. Szendrődi Mária meseterapeuta versekkel örvendeztette meg a gyerekeket. A szakember azt is elárulta, hogy mivel lehet ma leginkább lekötni a fiatalokat.

„A kézműves foglalkozással jobban, mert ugye nagyon elevenek, sokat mozognának, futkosnának, úgyhogy a vers, mese nem mindig köti le ilyenkor őket. Az az esti hangulatban inkább.” - emelte ki Szendrődi Mária meseterapeuta.

Vonyarcvashegyen a rossz idő sem tántorította el a családokat, hogy kimenjenek a strandra. Itt többek között ugrálóvárral várták a gyerekeket, de nagyon népszerű volt a rodeó bika is. A kicsik mindent kipróbáltak.         

„Az ugrálóvárat, és a bikásat, rodeót. Meg a tombolában is kaptam ilyen teniszütőt, az nagyon jó volt, meg ez a bi8kás is. Hatszor-hétszer voltam rajta, a bikás tetszett a legjobban.” - mondta Szabó Zalán.

A színpadon gyermekkoncert várta a kicsiket. Az interaktív programba több felnőtt is bekapcsolódott. A mondókák és az énekek is nagy sikert arattak.   

„Énekeltünk meg táncoltunk” - mondta Soós Regina.

Vonyarcvashegyen gyereknap alkalmából cumifát is avattak. A gyerekek ráakaszthatják már nem használt, megunt cumijaikat, de a leszokásban is segíti a kicsiket. A fiatalok többféle népi játékot is kipróbálhattak a strandon.   

„Próbáltam ki például többek közt az elektromos szkandert, voltam a sütivásáron, nagyon finom sütiket lehet kapni, gyorsan elkapkodták.” - tette hozzá Horváth Ármin.

A gyerekek offroad autókban is utazhattak Vonyarcvashegyen. A strand melletti pályán profi sofőrök vitték őket körbe. A bátrabbak egyedül, mások a szüleikkel ültek be az anyósülésre.

Regman Karola - Keszthelyi TV                          

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár