+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mozogj és jótékonykodj!
2022. május 24. kedd 16:35 - Vindornyalak
Mozogj és jótékonykodj!
Közösségi edzésen gyűjtöttek a rászorulóknak a Békés Harcosok Sportegyesület tagjai. A zalaszántói székhelyű terepakadály futók a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat javára szervezték a vindornyalaki akciót. A sport mellett fontosnak tartják azt is, hogy segítsenek.

Száraztésztát, rizst, cukrot étolajat és más tartós élelmiszereket hoztak a közösségi edzés résztvevői. A Békés Harcosok Sportegyesület tagjai korábban is szerveztek jótékonysági akciókat.

Forgács Péter, a Békés Harcosok Sportegyesület elnöke: „Úgy gondolom, hogy ez mindannyiunknak kötelessége, hogy aki teheti az segít, úgyhogy mindenképpen fontos. Így a sporton keresztül, meg a csapaton keresztül sokkal könnyebben jutunk el a civil emberekhez és sokkal könnyebben tudjuk őket egy ilyen jó ügyért is mozgósítani.”

A társaság kettő éve edz. Akadály- és terepakadály futással foglalkoznak. Hetente többször tartanak ingyenes tréningeket. Most épül a pályájuk Zalaszántón. A tagok örömmel vesznek részt közösségi és karitatív programokon is. 

Forgácsné Bittner Erika : „Itt élünk ezen a környéken, itt is van a csapatunk és tudjuk, hogy a világban nagyon sok probléma van, de azért nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy itt helyben is elég sok probléma van és lesz is és próbálunk segíteni a rászorulókon.”

A közösségi edzést és gyűjtést a Zalaszántói Család- és Gyermekjóléti Szolgálat javára szervezték. Az intézmény négy közös önkormányzati hivatal, 11 településén végzi feladatát.  A tartós élelmiszert az ellátottjaiknak juttatják el. 

Vass László, a Zalaszántói Család- és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője: „Közel 13 ezer fő lakosságszámmal dolgozunk, gyakorlatilag a gyermekjóléti szolgáltatás, illetve a családsegítés a jogszabályban megfogalmazott feladatait végezzük. Ezen kívül az adománygyűjtés, illetve közvetítés is a feladataink közé tartozik és ezeket az adományokat a hátrányosabb helyzetű családoknak fogjuk kiosztani az ellátási területünkön.”

Az adományozókat egy tál gulyáslevessel látták vendégül. Több támogató is felsorakozott a szervezők mögé. Végül 134 kilogramm tartós élelmiszert, konzerveket és egyebet gyűjtöttek össze a Békés Harcosok.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár