+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Madarak és fák napja
2022. május 17. kedd 10:18 - Keszthely
Madarak és fák napja
Óvjuk a természetet, védjük a környezetet! A Balaton-parti Erzsébet-ligetben verssel és zenével várták az embereket vasárnap. A madarak és fák napján a programmal irányították rá a figyelmet környezetünk védelmére, a fák és madarak sokféleségére.

Egy hangulatos zenei bevezető után Dr. Szabó István professzor beszélt a megújult, egykori sportkemping természeti szépségeiről. A ligetben található ősi fafajokról, növény-és állatfajokról a madarak és fák napján. A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület által évek óta megrendezett májusi programon hívják fel a figyelmet a természet védelmére.

"Tulajdonképpen ez a liget egy régi társulásnak a megmaradt maradványa. Itt észre lehet venni a növényvilágnak és a madárvilágnak a harmóniáját és emiatt szerveztük meg ezt a kis rendezvényünket." -mondta el Molnár Richárd, egyesületi titkár, Keszthelyi Környezetvédő Egyesület.

Zene és vers a fák alatt. Ezt a címet kapta az egyesület idei programja, amire a zeneiskola tanárát és növendékeket hívtak meg.

"Ez egy régi szívügyem, hogy zene mellett irodalom is hangozzon el, hogy ez a gyerekeknek, az ifjúságnak, felnőtteknek ez mindenképpen nagyon jó dolog szerintem. S ezt a Forstner Anna kezdeményezte- most már jó pár éve – először. S többféle formáció volt így már a hangversenyeken, de a fuvola különösen így a madarak, fákhoz illik is." -nyilatkozta Alföldiné Szelestei Ágnes, a Festetics György Zeneiskola tanára.

Az 1902 óta nyilvántartott jeles napon, a keszthelyi zöldünnepre távolabbi településről is érkeztek.

"Zalaszentgrótról jöttem kerékpárral. Néha el szoktam jönni kerékpárral Keszthelyre a Balaton-partra, biciklivel. Másfél órás volt az út. Nagyon érdekel a program. Szeretnék- egy verset is hoztam, kedvenc versemet Petőfitől." -  tette hozzá Halász Veronika

A madarak és fák napján a résztvevők közül többen szavaltak Petőfitől, akinek verseiben gyakran megtalálható a táj szépségeinek magasztalása. Az egyesület hagyományos programjának az idén is a fő célja volt, felhívni a figyelmet arra, hogy a madarak és a fák egy nagy kölcsönhatásban álló életközösség tagjai, melynek megóvásáért mindenkinek tenni kell.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár