+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zala megyei cukrászdák készíthetik el Keszthely Tortáját
2022. május 11. szerda 17:26 - Keszthely
Zala megyei cukrászdák készíthetik el Keszthely Tortáját
Idén is lesz Keszthely Város Tortája. A cukrászdák jelentkezését már várják a szervezők. Ebben az évben is két kategóriában lehet jelentkezni. Újítás, hogy nem csak a helyi cukrászdáktól, hanem egész Zala megyéből várják a kreatív süteményeket.

2021-ben a Sütibolt Cserszegi Fűszeres-Mandulás Tortája és a Pille Süti Gesztenye Fasor Torta kreációja kapta a Keszthely Város Tortája, illetve a Keszthely Város Reformtortája címet. Az édességeket több cukrászdában is megkóstolhatták az érdeklődők. A visszajelzések szerint nagy sikere volt a tavalyi, első pályázatnak. A zsűri is elismerően nyilatkozott a süteményekről. 

„Szerintem a siker az egész biztos, hogy egy nagy plusz vendéglétszámot és egy nagy érdeklődést jelent a cukrászdák számára. Mert szeretik a vendégek és keresik, hogyha valaminek így nagy hírverése van és nyilván szeretnék megkóstolni azon a helyen, ahol készítették. Én mindig azt mondom, hogy azért nagyon fontos dolog, hogy bonyolult legyen, de elkészíthető mindenképp. Tehát egy kicsit szóljon arról, hogy ehhez több szaktudás kell, mint hogyha egy háziasszony mondjuk otthon be tudja szerezni akár az alapanyagokat, illetve kell ügyesség.” - osztotta meg Pintér Zsolt aranykoszorús cukrászmester, a Keszthely Város Tortája 2021 zsűrielnöke.

Idén ünnepli Keszthely 775. születésnapját, így a 2022-es pályázat a jubileumhoz is kötődik. Nevezni május 31-ig lehet. Fontos, hogy új, saját recept alapján elkészített tortákat várnak. Az eredményhirdetés június 4-én, a Város Napi ünnepségen lesz. A pályázati kiírás megtalálható a keszthely.hu oldalon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár